måndag 31 januari 2011

Såå fantastiskt välgörande att få läsa Staffan Heimersson idag!


Krönikan i Aftonbladet idag, visar tydligare än nånsin att Heimersson är en av endast få svenska världsreportrar. En som glänser som ett strålande nyårsfyrverkeri, med sin erfarenhet, kunskap, analytiska briljans och stora respekt för verkligheten.
Läs den, och bli en klokare människa!
"Historien visar: att göra en revolution med happy end är det svåraste som finns."

2 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-01-31 13:50

    Ja, ungefär det vi har resonerad oss fram till på Din blogg, men bra formulerat. Revolutionen äter sina barn, ett sorgligt faktum!

    SvaraRadera
  2. Ulf Hjertén2011-02-01 11:12

    Se min kommentar under "Håll drömmen om frihet levande." Staffans krönika är välskriven. Hans molltoner känns ärliga och väl genomtänkta. Hans erfarenheter som korrespondent är betydande. Jag hoppas han har fel, jag hoppas att någon gång bryts makten som diktaturens kreatur skapat eller som Tegner skrev: "Vad våldet må skapa är vanskligt och kort, det dör som en stormvind i öknen bort. Men sanningen lever. Bland bilor och svärd, lugn står hon med strålande pannan. Hon leder igenom den nattliga värld, och pekar alltjämt till en annan." En annan för Tegnér var knappast demokratin men det är det förhoppningsvis för oss. Kan du be, be för Afrikas folks vilja till ett rättvist och demokratiskt socialt liv.

    SvaraRadera