onsdag 19 januari 2011

På bilden ser vi personalen på rättspsyket i Sundsvall.


En 44-årig pedofil, dömd till sluten - s-l-u-t-e-n- psykiatrisk vård, fick hjälp av personalen på rättspsykiatriska kliniken i Sundsvall att ordna en egen lägenhet mitt i ett barnfamiljområde.
I samma område hittade denne sjuke man, en av Sveriges värsta sexualförbrytare, ytterligare ett offer, avslöjar SVT:s Uppdrag Granskning. När ett av de största beslagen som gjorts i Västernorrland uppdagades, avslöjades även att 44-åringen laddat ner stora mängder barnporr från sin dator på rättspsykiatriska kliniken.
Pedofilen idag: vad kan man säga?

Kliniken försökte helt utan skam i kroppen, dölja inblandningen i bostadsskandalen och förnekar simpelt allt. Och som vanligt viftar de ynkligt med sekretess-kortet.
Tills Janne Josefsson visar fakta.
Och då.
Kjell Långbergs, den behandlanden läkaren, som har en ryggrad som en överkokt spagetti svarade:
Vi blev manipulerade.
Manipulerade??????
Läkare som ska vara specialistutbildad blir "grundlurad" av en patient?

Eftersom denna dag gått i sagornas värld, med lilla Tuva, bonusälsklingen, så önskar jag mig nu kärlekskraft att ta bort allt detta världens onda med.
Och osynlighetspulver till alla barn, så att de kan smita från obotligt kranka människor som vill skada dem och vandalisera deras liv.
Samt jätte-jätte-stora gråtroll som äter upp aningslösa, passiva och helt ansvarslösa idioter.

SvD SvT Dagbladet Allehanda Expressen Aftonbladet

6 kommentarer:

  1. Vad in i helvete är det för dårar som säger sig jobba och vara läkare och doktorer och specialister,ni måste ju själva njuta av denne pedofils gärningar. Ni ber inte ens om ursäkt till de drabbade,istället sitter ni och ljuger hela svenska folket rakt upp i ansiktet. Ni är så gott som alla medskyldiga till detta som hänt i sundsvall,och ni skall fan i med betala resten utav era löner till drabbade för pedofiler. Sen kränker ni inte bara dessa drabbade,ni kränker dom människor som ingår i kategorin psykiatrin,en pedofil är inte psykisk sjuk,det är hans sexuallitet,precis som hetersexuella,homosexuella,transsexuella,bisexuella i allmänhet. Nu är det så allvarligt med pedofiler så vi måste hålla dom inspärrade för våra barns skull. Inge Gustafsson....

    SvaraRadera
  2. Bra talat Inge, är lika tillintetgjord och upprörd som du!
    Ansvar?????
    Nån som sett npåt sånt i Sverige på länge?

    SvaraRadera
  3. Det vore klart önskvärt att vi återinförde någon form av tjänstemannaansvar. Jag har för mig att det var på Palmes tid det plockades bort och nu är det alltså fritt fram för vem som helst i offentlig makt-/förtroendeställning att missbruka/missköta sin position utan minsta risk att straffas för det personligen. Inkompetens är väl inte ens ett giltigt skäl att säga upp någon i det offentliga?

    SvaraRadera
  4. Ulf Hjertén2011-01-20 08:57

    Det finns ett tjänstemannaansvar. Någon eller några kommer att ställas till ansvar. Problemet är att processen är för långsam och utdragen så att mycket nödvändig och värdefull arg reaktion hinner svalna och med stor sannolikhet blir påföljderna bleksiktiga. Vad jag saknar medicinalrådet Karl Grünewald som jag arbetade för några gånger på 70-talet. Han svävade inte på målet och jag minns hur det mycket tuffa och allsmäktiga landstingsrådet John Andersson slokörad fick ge sig i en debatt med Karl. Det var en sörmländsk sensation. Vi behöver många Grünewaldare i de osynliggjordas skymningsland.

    SvaraRadera
  5. Det vore mycket bra för moralen om tjänstemannaansvaret blev synligare!

    SvaraRadera
  6. Döds straff borde det vara.

    SvaraRadera