fredag 14 januari 2011

"Mångkulturen är stökig, konfliktfylld och svårkontrollerad"


Markus Uvell, VD Timbro, skriver på Newsmill: "Jag är övertygad om att den som - liksom jag - vill att Sverige ska vara ett samhälle med många olika kulturer och religioner sida vid sida, måste överge idealen om social och ekonomisk likriktning. Ett land som välkomnar kulturell och etnisk olikhet måste också acceptera ökande skillnader i ekonomiska och sociala förhållanden. Det kommer att bli stökigt, konfliktfyllt och svårkontrollerat. Det kommer säkert att kallas både orättvist och "osvenskt". Men sådan är mångfalden. Det finns heller inte skäl att tro att ökade skillnader skulle göra Sverige till ett sämre land, tvärtom skulle det göra det möjlighet att bättre ta till vara det mångkulturella samhällets möjligheter."

Med andra ord, det jag har vuxit upp med, trott på och kan gå i döden för, ett rättvist, jämlikt samhälle med ömsesidig respekt och hänsyn ska gå i graven."Vi" har bestämt att det samhället är ute, kört, rökt.
Hmmmmm.
Som om det världen behöver är fler Elfenbenskusten.
1. Beskriv för mig de upsides av det mångkulturella samhällets möjligheter, som väger upp det stökiga, svårkontrollerade konfliktsamhället som jag ser som en obeskrivlig downside.
Med Uvells resonemang, varför inte radikalt ta bort alla unionsgränser?

Uvell scares the shit out of me, när människor sitter vid skrivbord och för dyra pengar skissar på sitt drömsamhälle.
Då är jag rädd.

3 kommentarer:

  1. Ulf Hjertén2011-01-14 11:01

    Har du varit inne i min hjärna och mitt hjärta och läst av mina koder? I denna frågeställning tänker och känner vi nästan exakt lika. Ett konfliktfyllt samhälle är naturligtvis inget att stå efter. Sedan kommer skillnader att utkristalleras därför att vi människor prioriterar olika. När andra köper Kostavaser köper jag böcker. När andra reser till Alperna packar jag min picknickkorg och går ut på Labro ängar och mediterar en dag. Vill jag satsa på aktier eller ge stora delar av mina ekonomiska resurser till min förening eller kyrka så är det min ensak. Osv. Huvudsaken är att vi bygger ett samhälle som är jämlikt såtillvida att alla ges möjligheter att prioritera. Där sådana möjligheter inte ges måste man göra någon slags human lagstiftning som undanröjer prioriteringshinder. Sedan har vi också att räkna med den opålitliga människan. Men det kan vi ta under en annan fråga.

    SvaraRadera
  2. En skön tanke som bland de "kloka" nämns som demokratisk socialism.Men som allt annat,spårar denna också av,eftersom ordet kommunism ofta tillföres eller förknippas med sådana tankar !!Vad detta i grunden beror på,strider de lärda...
    Kanske härskarmenatlitet o. förtryck ligger bakom ???Egoismen som alltmer breder ut sig,har säkert också en framträdande roll.

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-01-14 15:04

    Alltså, minst 95% av de val jag göra är varken bra eller dåliga för min omgivning. Så det finns gott om utrymma att vara olika utan att trampa varandra på tårna!

    SvaraRadera