söndag 23 januari 2011

Koreaner, koreaner. överallt koreaner.


Det måste vara jobbigt att vara asiat här. Vi svenskar som möter en snedögd i trappen, är övertygade om att det är en thailändsk städerska, och bara undrar hur lång tid kemtvätten tar, eller om de vill vara snälla och fylla på kaffepulver.
Tills vi inser att det kryllar av koreaner här.
Varför?
Search me.
Inte är det för vädrets skull, den saken är klar.
De uppträder i stora grupper - under solparasoller.
De vackraste solparasoller med körsbärsknippen och små rosenknoppar på, såna som du inte ens trodde fanns.
Själva koreanerna är verkligen kritvita.
Och vill så förbli.
De gömmer sig under genomskinliga slöjor, och träder endast fram i korta sekunder för att fotograferas till familjealbumet.
Då poserar de, formar fingrarna till V-tecken, skickar iväg ett bländande leende och en under-luggen-blick till den tålmodige fotografen.
Vi vikingar kör mer den lite svidande indianstilen.

5 kommentarer:

  1. Kan det vara så att blek hy medför högre status för dem av olika anledningar? Anledning till min undran var att när jag jobbade i Grekland som reseledare i början på 80-talet så var detta fallet d.v.s. de bättre bemedlade var ofta mer ljushyade. Blek = rik. Från det ena till det andra, jag undrar hur jag hade upplevt dig som gäst? ;-) Ha det gott där borta.

    /Plutten

    SvaraRadera
  2. Hej Plutten, jag börjar se ut som en gammaldags svensk bonde på sockerbetsodlingen, brun och vacker!!!!
    Som gäst? Jag är ett stort solsken, och tacksam för det lilla, I plomise. Kan ju inte rå för att vi nordbor inte ser skillnad på sneda ögon, och sneda ögon...
    Är du en sån som har gäster????

    SvaraRadera
  3. PS - en som bara- bara givit den varmaste goaste och mest personliga service i hela sitt liv är alltid så glad och tacksam över att bli sedd och bekräftad.Så är det nog alltid. DS

    SvaraRadera
  4. Tack för svaret. Det var länge sedan jag jobbade inom turismnäringen, i Grekland var jag 82 - 83, stationerad på Rhodos, Kreta och Halkidiki. Det är nog det svåraste jobbet jag haft. Om allt rullade på, så var det mycket enkelt. Men vad gör man om man helt plötsligt saknar 30 bäddar ett par timmar innan pax anländer pga av en hotellägare inte följt avtalet? Jag är dock glad att jag fick privilegiet att jobba därnere, även om man stundtals kände sig mogen för hispan.

    /Plutten

    SvaraRadera
  5. Kan inte annat än hålla med dig Plutten - hispan, och alla tittar på dig och förväntar sig underverk.
    Men för en som gillar utmaningar, ju större och omöjligare desto bättre, så var det underbara lärodagar att växa på! Danande in i själen!
    Tror man har nytta av våra erfarenheter i vilket jobb som helst.

    SvaraRadera