lördag 1 januari 2011

Jag har stora problem


med att tro på vad, Benaouda, nu säger i sitt öppna brev.

21 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-01-01 13:25

    "Den polisiära utredningen får visa vem som är skyldig till vad, och de skyldiga kommer att få sitt straff. Min dotter och hennes barn är trygga med mig och mår bra – och det är det viktigaste för mig." Detta är väl en rimlig reaktion hos en mamma...

    SvaraRadera
  2. Man måste läsa hela artikeln för att förstå. Inte bara valda delar.

    SvaraRadera
  3. Expressen: !"Imamen Mahmoud Khalfi, ordförande i moskén, har haft sms-kontakt med Helena Benaouda.
    - Hon skickade mig ett sms och berättade vad som hade hänt. Men hon vill inte prata om det, och hon har bett oss att inte prata om det i media, säger han.
    Sent i går kväll ändrade hon sig och valde att uttala sig som orförande i Sveriges muslimska råd."

    SvaraRadera
  4. Carina-Fina:Min mening känner du ju redan till via min "profil"..Men måste ändå tillstå att den varelse som visas på bild,även skrämmer en garvad...Just de gröna ögonen,verkar för mig en aning otillförlitliga..Eller har jag fel...Men samtidigt är jag ju ingen ögonläkare.....

    SvaraRadera
  5. Jag får en känsla av att denna kvinna lever i sin egen verklighet.

    SvaraRadera
  6. "muslimsk kvinna skrämmer"

    Jag beklagar er inskränkthet och rädsla för det okända. Vissa skulle kalla det rasism och främlingsfientlighet.

    "ÖPPET BREV FRÅN HELENA BENAOUDA

    Min inställning är och har alltid varit att kriminalitet och att all extremism samt användandet av våld och odemokratiska medel är oacceptabelt. Jag tror på ett öppet samhälle där individen har både rättigheter och skyldigheter, där alla – oavsett kön, etnicitet, religion, sexuell läggning och ålder har samma människovärde och där alla ska vara delaktiga. Våldsam kriminell verksamhet och terrorism är en attack mot ett sådant samhälle och mot allt jag tror på, inklusive min religiösa tro, islam. Jag, som alla andra, måste ta hotet om extremism – även islamisk extremism – på allvar för att skydda det jag tror på.
    Den polisiära utredningen får visa vem som är skyldig till vad, och de skyldiga kommer att få sitt straff. Min dotter och hennes barn är trygga med mig och mår bra – och det är det viktigaste för mig.
    HELENA BENAOUDA"

    SvaraRadera
  7. Re:Anonym
    Tack för ditt betyg !!!För dig är det tydligen vardag,men för oss som,har en oinskränkt egen tankeförmåga-skrämmande när en svensk kvinna frivilligt klär ut sig-...För alla dem som arbetat för kvinnornas frigörelse och likaberättigande,ett klart misslyckande...Men att detta skulle ha med rasism,eller främingsfientlighet att göra har jag svårt att se...Tydligen har jag inte läst samma press som du,eller kanske har jag missat de indoktrinära programen...Betr.din medsända saga förblir den oläst hos mig...

    SvaraRadera
  8. "muslimsk kvinna skrämmer"????????

    För mig är det en svensk kvinna som skrämmer. Och om "vissa" skulle kalla det för rasism eller främlingsfientlighet, då ser "vissa" verkligen spöken mitt på dan.
    Jag har inga problem med att tro på vad som står i det tillrättalagda öppna brevet. Däremot har jag problem med att tro på det, när det sätts i hela sitt sammanhang, från dotterns första resa och free my child-kampanjen.

    SvaraRadera
  9. Betr.H B`s dotter som ju stängt ute solen fullständigt..Hos Jihad-anknutna lär det vara en stolt fjäder i hatten,att ha varit hustru åt en självmordsbombare..Talade för många år sedan med en Japan över bl.a Kamikaze-piloterna..Ja.tala och tala..För honom och japansk sed var detta en enorm skam,därför bytte han också fort ämne,efter en kort förklaring..Man ser hur olika dessa "hjältar" uppfattas inom olika kulturer.Än så länge hoppas jag,att vi i Sverige ligger närmre japansk syn,än arabisk.

    SvaraRadera
  10. Stora problem med att tro på Helena B.! Helt rätt att ha det. Tillförlitlighet, trovärdighet, förtroende. För Helena B.? Finns inte alls. Det är fullständigt korrekt att inte ha i hennes roll som företrädare för muslimer. Precis som många andra som väljer att leva i Sverige så har hon också minst två agendor. DOCK ska vi komma ihåg att alla inte har två agendor. Det finns de som vill leva ett bra och klokt liv i lugn och ro och bidra med arbete och annat. Låt inte de lida för två-agendors-terroristerna. Givetvis finns ett antal människor i hela Europa som jobbar hårt med att smälta in i "det vanliga samhällslivet" och helt enkelt lura oss. Har du minsta erfarenhet av andra kulturer är det lätt att höra och se dem. Det är ett gäng människor som lever i frustration över "orättvisor" och där västvärlden är målet för de galna handlingarna av fundamentalisterna i islam. Det finns "färdiga" självmordsbombare bland oss, det finns presumtiva sjävlmordsbombare bland oss, det finns de som värvas dagligen, det finns rädda och arga unga och gamla män och kvinnor överallt i Sverige och Europa som vill bli martyrer eller som vill göra avtryck i historien. De finns överallt, i skolor, fritidsgårdar, caféer, politiska partier osv. Och för mig gäller att lita på SÄPO och andra säkerhetstjänster och att de hittar alla dessa galningar. Nej, Helena B. har gjort sitt. Nu kan hon lägga ner och gömma sig.

    SvaraRadera
  11. Thorsten Schütte2011-01-01 19:14

    "DOCK ska vi komma ihåg att alla inte har två agendor. Det finns de som vill leva ett bra och klokt liv i lugn och ro och bidra med arbete och annat. Låt inte de lida för två-agendors-terroristerna." Det är precis här skon klämmer. Låter vi oskyldiga råka illa ut hamnar vi på ett sluttande plan. Några fler fadäser som i Göteborg och vi får människor att radikaliseras som annars hade tagit det lugnt!

    SvaraRadera
  12. Det är självklart att inte oskyldiga ska råka illa ut. Men i min värld är det önskvärt att åtminstone terrorister och onda mördare råkar illa ut.
    Sverige behöver öppna ögonen nu.

    Tack för ditt inlägg Habibi - respect!

    SvaraRadera
  13. För undvikande av alla missförstånd.Med "råkar illa ut" menar jag grips, och om skyldiga, fängslas.

    SvaraRadera
  14. Thorsten Schütte2011-01-01 20:41

    Jag blev vuxen i Tyskland just under den "tyska hösten" på 70-talet, då terroristerna från RAF och besläktade grupper var nära på att nå sitt mål, att pressa staten till så pass repressiva handlingar att medborgarna skulle resa sig emot den. Det är ju det terroristerna vill uppnå, därför håller jag så hårt på att rättsstatens principer måste följas, även i trängda lägen. Inget Guantanamo eller Abu Graib i Sverige! Och den balansgången är svår, inget tu tal om detta. Men vem har sagt att demokrati är enkel?

    SvaraRadera
  15. Är världen bara svart eller vit? Att inse att Sverige behöver öppna ögonen är inte detsamma som att önska sig Guantamano eller Abu Graib.

    SvaraRadera
  16. Thorsten Schütte2011-01-01 22:17

    Nej, världen är inte svart eller vitt, därav ordet balansgång. Och Guantanamo och Abu Graib är mera tagna som varnande exempel på vägs ände. Lyckligtvis blev ju reaktionen på överlämnandet av egyptierna till USA mycket starka, när sanningen kröp fram.
    Jag ser på terrorberedskap från en mera praktisk sida och tänker: hur kan vi göra samhället mindre sårbart när nästa omgång terrorister inte är klåpare eller SÄPO inte längre har mera tur än den förtjänar. Ponera att någon spränger en laddning på Öresundsförbindelsen och den blir utslagen. Nästan all godstrafik från Sverige måste då gå Trelleborg - Sassnitz. På tyska sidan är det dubbelspår, på svenska Fosie By - Trelleborg enkelspår och svag matning till kontaktledningen. Terrorberedskap skulle för mig betyda att man rustar upp banan till Trelleborg illa kvickt, bara som ett exempel. Som en bonuspoäng är ett samhälle som görs mindre sårbar vid terroristattacker även mindre sårbart vid t ex stränga vintrar o s v!

    SvaraRadera
  17. Ulf Hjertén2011-01-02 08:51

    Att i denna röra av påståenden och motpåståenden finna sanningen är nog omöjligt. Däremot finner vi olika berättelser som jag tror att polisen måste bedöma trovärdigheten i. En sak kan vi väl alla vara överens om. Våld och terror är av ondo och måste på allt sätt motarbetas. Om våld måste användas är det polisen som måste bedöma. Som gammal fältpräst har jag aldrig välsignat vapnen och våldet men väl bett för dem som måste utstå dess fasor. Ondska finns dessvärre i många sammanhang ibland där vi minst anar den. Rannsakar jag mig finner jag den t.o.m i mitt eget hjärta. Till vilket goda förebilder behövs så att jag inte ger efter för det onda som ibland vill ta över.

    SvaraRadera
  18. Det du kallar det onda,Ulf..Det kallar jag lömskhet..Sådana exempel skulle jag kunna fylla bloggen med.Nu nöjer jag mig med några av de många Kyrkobränder,om hemsöker norra Europa.I natt brann en kyrka i Frankenberg (Schsen) I förra veckan en i Västergötland,dessförinnan vet du också att andra kyrkor i landet " av okänd anledning" brännts ned.Är allt detta en ren tillfällighet,eller finns det en naturligt förklaring??? Utan att ha statistik,kan jag inte påminna mig att sååå många misstänkta mordbränder skett i Sverige,som de senaste 10 åren !!!Och jag närmar mig snart de 100-åren...

    SvaraRadera
  19. HB är en av de viktigaste talespersonerna för muslimer i Sverige och som sådan har hon bedyrat i teve att hon aldrig sett några som helst tecken på terrorism.
    Nog för att väldigt många föräldrar faktiskt inte vet eller ser vad deras älsklingar håller på med, men om en dotter och måg sysslar med nattsvarta aktiviteter, kan det inte komma som en blixt från en klar himmel.

    Såvida mor och dotter inte helt avsagt sig kontakten.

    Eller så blåljuger HB.

    Eller så är det något annat.

    Thorsten: ditt exempel på terroristberedskap är väldigt bra. En smartare infrastruktur behövs.

    Och ett annat tänkande när det gäller energiförsörjning, hellre många små kraftverk för förnyelsebar energi än ett dussin kärnkraftverk som är lätta att slå ut.

    Minns nyåret 1982-83 då halva Sverige var strömlöst X timmar pga en trasig koppling, trasigt relä eller något annat lika smått. Men vi befann oss i en by i norra Dalarna med eget vattenkraftverk och vi hade el hela den veckan.

    /Öbon

    SvaraRadera
  20. Re:Småskalighet och decentralisering var de två stora riksfrågor,som jag som dådtida politiker för Centern drev...Men tydligen ville inte vårt lands väljarekår detta,nu ser vi resultatet.Men liksom vid tidigare error,skall syndaren (väljaren)sent vakna !!!

    SvaraRadera
  21. Thorsten Schütte2011-01-02 18:33

    Tja, dagens Stureplanscenter driver inte direkt decentralisering. Då får man vända sig åt annat håll. Och all infrastruktur är eftersatt, allt man kan rita in på en karta som linjer, där gods, människor, information, energi eller vatten transporteras i stora mängder. Jag är sannerligen inte kommunist, men jag tycker att denna infrastruktur bör vara i samhällets ägo och samordnat m a p beredskap!

    SvaraRadera