söndag 30 januari 2011

Håll drömmen om frihet levande!


Milititanta muslimer fritas från fängelserna i Egypten.
I Tunisien återvändervänder fundamentalistiska ledare och andas frisk morgonluft - ska de rasande frihetskämparna gå från askan till elden?


Aftonbladet Expressen DN

2 kommentarer:

  1. Ulf Hjertén2011-01-31 10:34

    Alla revolutioners fasa, hur rättfärdiga de än är: När pendeln börjar svänga är det risk, stor risk att den svänger för mycket och folket hamnar i ett nytt diktatoriskt träsk. De frihetslängtande afrikanska folken behöver nu omvärldens stöd. Men var finns det? Fn:s tandlösa ledning? Knappast. En av det störtkonservativa USA sargad president? Jag undrar om han har den kraften och har han den då är nog risken att han får möta samma öde som Martin Luther King. EU? Känns Carl Bildt som en ledare som nu kan kliva fram framför Merkel och hennes franske kollega? Nja. Det blir nog fanatiska muslimska ledare som kliver fram. De har nämligen ett triumfkort på hand. De kan spela ut en förödande sanning: Västvärldens oförmåga att dela med sig av sitt överflöd. Det är fattigdomen som banar väg för de extrema vansinniga idéerna. Men säg det med pondus i jobbskatteavdragens paradis. Och du blir hånad som en förbannad kommunist. Att man i samma andetag som man talar om fattigdomen och fördelningsfrågan också tar avstånd från det lika sjuka kommunistiska alternativet får man i världens konservativa mediabrus aldrig chans att utrycka. Nu står det och väger igen.

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-01-31 15:41

    Bra Ulf, rakt ur mitt hjärta! Jag tänker på Karl-Bertils Jonsson pappa som brister ut: "Jag har närt en kommunist vid min barm" när pojken berättar vad han gjort...

    SvaraRadera