lördag 22 januari 2011

Efter en väldigt smooth flygresa


i flygplanets flygplan, en jumbojet med 580 passagerare, kom vi utvilade och förväntansfulla till leendets land.
Fast egentligen börjar alltid resan för oss med räkmackan på Arlanda. Det går inte att ta semester annars.
Där satt vi med flygplansutropen i högtalarna och kände roligt komma. Björn som hakat upp sig på det här med problematiken med människor med flera agendor, har nu också ovetenskapligt utrönt hur vi alla enklast kan förhålla oss till dessa flera agendor. Utan att nån blir förd bakom ljuset, eller rent av grundlurad, vilseledd och bedragen.
Sålunda, varje gång man möter en ny mäniska, hälsar man och presenterar sig, därefter avslöjar man uppriktigt hur många agendor man har.
Så - inga mer vilsna och förtvivlade och missförstådda!
Inte illa.

På planet fanns två gamla SAS-kollegor i besättningen, Johan och Martina - så roligt - flygiskompisen Martina gick i fullkomlig spinn när hon upptäckte smyckena hon själv enträget skapar och säljer på sin fritid, på kronprinsessan Viktorias handled, i passagerarnas bläddrande i Expressen, på sidan 11!
Man kan hoppas på ett genombrott i skapandet efter denna den bästa marknadsföringen någon svensk ung kvinna kan få!
Paret bredvid mig hade just gift sig på Arlanda och strålade som solen utanför flygplansfönstret, själv är jag usel passagerare för jag får panikkänslor med en matbricka framför mig.
Och - mina öron höll - yes, yes, yes, bra jobbar öronkirurgen!

5 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-01-22 16:23

    Bra att öronen höll - och 580 passagerare eller plats för 580 passagerare?

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-01-22 18:26

    Björn som hakat upp sig på det här med problematiken med människor med flera agendor - med min diagnos har man inga problem med dubbla agendor - WYSIWYG - What You See Is What You Get. Jag skulle inte kunna smuggla, har redan dåligt samvete när jag har med poliser, tullare, gränskontrollanter att göra trots att jag inget gjort...
    Och räkmackor på Arlanda - jag åt också en i väntan på Osloflyget, men det är ju "norska" priser på dem...

    SvaraRadera
  3. WYSIWYG . hade ingen aning o att detta var mitt förnamn. Hur många gånger har jag inte förbannat detta troskyldiga ansikte, ett ansikte som ser skyldigt ut tom om jag bara tänkt tanken att smuggla en extra flaska vin. Du och jag Thorsten!

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-01-24 11:51

    Ja, det är väl därför vi två kommunicerar så bra, trots vitt skilda uppfattningar i de flesta frågor...

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-01-24 14:11

    Det enda undantaget från att inte smuggla gjorde jag när jag vid Tysklandsresor tog med en hel platta kaffe. Det fanns nämligen en skatt på kaffe i Tyskland då, vilket jag ansåg vara snudd på omoraliskt och eftersom allting annat var dyrare i Sverige då kollade tullen aldrig vid inresa till Tyksland...

    SvaraRadera