söndag 16 januari 2011

aj, aj, aaaaj/ Landskrona igen....


Migrationsverket avslår Landskrona kommuns ansökan om ersättning för arbete inom flyktingmottagandet. Anledningen är att kommunen inte har lämnat in en redovisning för hur förra bidraget har använts. Men nu blir det alltså inga pengar.

Redovisningskravet är inte särskilt högt ställt enligt Helena Svensson, expert på Migrationsverket.
– De behöver inte skicka in något fakturaunderlag utan det räcker att skriva upp vad pengarna har använts till, säger hon.

AAAaaajjjjj, ouchhhh - det gör alltid lika ont när jag får bekräftelse på att de skattepengar vi sliter ihop i blod, svett och tårar rinner mellan fingrarna på dem som är satta att förvalta och fördela dem.

Läs en gång till: "De behöver inte skicka in något fakturaunderlag utan det räcker att skriva upp vad pengarna har använts till".
BBAAAAAHHHHH!

Helsingborgsdagblad

8 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-01-16 12:50

    Det här påminner om de mycket kortfattade (milt uttryckt) fakturor som kändisadvokater som Silbersky och Althin brukar skicka till domstolsverket...

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-01-16 15:00

    Det är en ganska allmän lag, omvänd proportionalitet, stor blir liten och tvärtom.
    Exempelvis innebär en kort agenda ett långt möte och är tallriken på restaurangen mycket stor vet du att du kommer att gå hungrig därifrån...

    SvaraRadera
  3. Hej! Bilden på Spara och Slösa väcker obehagliga minnen!
    Och tidningen "Lyckoslanten" (Från sparbanken?)
    Man uppmuntrades till sparsamhet genom att ta med pengar till klassuppsättningens ovala sparbössor i grönmålad metall med kromat handtag, kan se dem framför mig än i dag. Ettöringar och två tvåöringar och ibland en och annan femöringar sparades, men inte av mig! Hade inga pengar… Det var en skam att vara fattig och den identifikation som var ämnad till mig var bilden av den fula, okammade och dåligt klädda slösa! (Om jag, mot förmodan inte redan hade fattat vem jag var.... )

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-01-16 17:40

    Ja, i den gamla formen med en blond Spara och en mörkhårig Slösa ser det onekligen ut som unket 30- och 40-tal!

    SvaraRadera
  5. Re: Anonym
    Var inte ledsen,du befinner dig i gott sällskap.Även vår skola hemsöktes av de dåtida sällsynta tjuvarna...Efter att man hittat skolsparbössan uppbruten en bit bort,kungjorde Sparbanken att man ville ersätta barnen.Nu kommer det fatala,vi båda satt tydligen i samma båt.Lärarinnan frågade varje elev,"Hur mycket hade du sparat".Eftersom jag inte visste om det var femtio öre eller mer,drog jag till med en krona och 78 öre...Repliken från lärarinnan kom som ett piskrapp -"Inte hade du väl sååå mycket i bössan"??Glömmer aldrig hur jag fick skämmas, för framförallt de barn som hade välsituerade föräldrar.Men tack för att du väckte upp mitt minne !!!

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2011-01-16 20:10

    Det hela börjar tyvärr uppstå igen med allt fler aktiviteter, utflykt o s v där det mera eller mindre förutsätts att barnens förälder betala extra. Med resultatet att det igen finns barn som tvingas skämmas för att de är fattiga när det inte kan hosta upp slantarna!

    SvaraRadera
  7. Anonym och Lars era berättelser sliter bokstavligen hjärtat ur kroppen på mig.
    Vuxna som borde förstå, men som tar en skopa salt och gnider in i det lilla barnets öppna variga såret, skuld och skam. Ja, det är mycket viktigt för folk att ingen glömmer var vi kommer ifrån.

    SvaraRadera