lördag 15 januari 2011

Eva Gabrielsson gav Bitterfittan ett ansikte.


Stieg Larsson sambo Eva Gabrielsson solkade min TV med sin förgrämdhet igårkväll.
Stor heder åt Skavlan som så mästerligt ställde alla de absolut rätta frågorna.
Men - denna bittra och utstuderat osympatiska människa, som fått hela media-Sverige till att tro att det är synd om henne, fick min antipati att växa till himlen.

Så här enkelt är det, enligt vår lagstiftning, så face facts Eva G:
Gifta ärver.
Sambos med testamente ärver.
Barn ärver.
Solklart.
Hade SL och EG velat vara varandras arvtagare borde de gift sig eller skrivit ett testamente. Speciellt som Stieg hade hälsoproblem och sade sig leva under dödshot.
Så pass begåvade är nog båda två att de visste skillnaden på att vara gift eller sambo.
Man måste förhålla sig till faktisk lagstifning, och inte i efterhand T-R-O hur den avlidne ville ha det. Stiegs släkt har varken moralisk eller juridisk skyldighet att erbjuda henne en krona. Ändå, hon får bo kvar orubbat (dyrt) boende i city, och erbjuder henne 20 miljoner kronor utan att på något sätt vara skyldiga till det. Mycket generöst, men EG väljer i gengäld att smutskasta och skapa lynchstämning mot dem.
Som Sveriges nuvarande absolut största ego-booster ser EG sig själv som enda garant att allt blir "rätt".
-"Jag vill ha ett slut på historierevisionismen, idén om Stiegs ensamma genius". VA?? VAAAA?????

I sin nya bok ”Millennium. Stieg & Jag”, är budskapet att Eva Gabrielsson är en mer lämplig förvaltare av författarskapet, en förvaltare som skulle handla efter Larssons egna intentioner.
Nu gömmer EG "ett fjärde manus", men SLs dator ägs av Stiftelsen Expo och ingår alltså inte i kvarlåtenskapen.
Men Eva Gabrielsson har kidnappat datorn, och använder detta fjärde manus till att pressa far och bror Larsson på pengar.
EG pratar öppet i TV om hämnd gentemot sin sambos familj.

Den självömkande girigbuken borde skaffa sig ett liv. Eller åtminstone börja fatta att hon har ansvar för sitt eget.


Aftonbladet
Dagbladet Sydsvenskan DN

7 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-01-15 13:22

    Skavlans mest lysande stjärna som gäst var Norges Statsminister Jens Stoltenberg. Jag vill byta land!

    SvaraRadera
  2. Jag också! Vilken älskansvärd, genomklok, rak, naturlig, helt igenom charmerande människa, så imponerad jag blev!

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-01-15 14:04

    Jag tror den egentliga skon i Stieg-Larsson-fallet klämmer någon annanstans. Hans far och bror hade helt andra politiska värderingar än Stieg och Eva. Om alla hade haft ungefär samma politiska inrikting och värdegrund hade man efter Stiegs död sannolikt tillsammans, Stiegs släkt och Eva, dragit åt samma håll för att se till att Stiegs verk inte förvanskas och för att ekonomin mm går juste till. Att Eva formaljuridiskt inte, men de facto, varit gift med Stieg hade då vägt lätt. Nu var det inte så och resultatet blev sorgligt och skämmigt för alla inblandade!

    SvaraRadera
  4. Håller med Carina-Fina som vanligt....(9 fall av 10)att denna kvinna borde inse att 20 milj. är bättre än inget och försöka jobba ihop istället för endast ställa krav efter krav...

    /HellBoy

    SvaraRadera
  5. Såg inte Skavlan i fredags, var på middag hos min bror och svägerska, och kan därför inte uttala mig om Eva Gabrielssons deltagande där.

    Men. Visst kan det handla om alla dessa enorma mängder pengar och vem som anser sig har rätt till vad och hur mycket, men jag tror att det trots att det gått så många år nu sedan hennes livskamrat gick bort, att hon främst irriterar sig på all jox runt omkring böckerna. Stadsvandringarna i Milleniumfigurernas fotspår är väl ganska oskyldiga, men filmerna omsätter rejält med pengar, både de svenska och snart även amerikanska Hollywoodvarianter, och biografierna om Stieg Larsson, varav åtminstone någon har tveksamt faktaunderlag osv osv. Det känns som om det snart bara är t-shirts och dockor kvar att prångla ut på marknaden. Eller varför inte dataspel, Salander är ju en hacker i världsklass. Se där, jag bjuder på idén.

    Jag jämför med Nalle Puh, som när han disneyfierades helt förlorade sin särart som lite dum, men djupt filosofisk nalle och hamnade som docka, lakan, pussel, seriefigur ...

    eller Astrid Lindgrens värld, som först känns genomkommersialiserat med butiker och krafs precis innanför in/utgången. Men om man inte ger upp utan går en kort bit till, blir det plötsligt bra. Då spelas små sketcher med Kling och Klang upp, eller så springer Emil förbi med pappa Anton efter sig, eller så kan barnbesökarna (och deras föräldrar, om de orkar) klättra i träd, åka rutschkana, äta prickigkorvmacka ...

    /Öbon

    SvaraRadera
  6. Det blev kanske lite snurrigt, halkade in på ett favorittema, misstron mot litteraturens egna kraft och geschäftet runt omkring, där man säljer temuggar med Lilla My på.
    Ni fattar nog vad jag menar ändå.


    /Öbon

    SvaraRadera
  7. Eva säger att det nog inte blir en fjärde bok. "En fjärde bok handlar i så fall bara om mer pengar till Larssons och Norstedts."
    Men hur Ego är inte det?
    Tänker Eva på alla läsarna som vill läsa en fjärde bok?
    Tänker hon på Stieg som skrev i syfte att nå ut till många läsare?
    Tänker hon på alla som får nytta av alla de pengar som kommer att skänkas bort?
    Utsatta kvinnor?
    Stiegs bror Joakim säger att intäkterna från den fjärde boken kommer att skänkas bort. Varför inte prata med Joakim?
    Eller är det hennes stolthet som sätter käppar i hjulet?

    SvaraRadera