söndag 19 december 2010

Vi äldre blir bara yngre och yngre och yngre.


70 är det nya 50
Aldrig tidigare har pensionärerna varit så friska och vitala och haft det så bra ekonomiskt. Men trenden att gå i förtida pension har vänt. och i dag är det fler som jobbar högre upp i åldrarna. En 70-åring i dag är ungefär som en 50-55 åring för 30 år sedan.

– När folk pensionerades för sådär 30 år sedan hoppades de på en någorlunda pension så att de skulle få ekonomin att gå ihop och inte svälta.

– I dag ser man det som en lång semester då man ska ut och luffa i Afrika eller Sydostasien.

Själv är jag nu i fyrtio års ålder och i februari backar jag ett år till.
Var ska detta sluta???

GP

2 kommentarer:

  1. Är 50 och i samma form som för tio år sedan. Eller något bättre faktiskt, är lite rundare, men har bättre kondis.

    En av mina bästa väninnor hade stort 50-årskalas för någon månad sedan. Det var som rena salsahaket, med halv- eller helprofessionella dansare som dansade så svetten lackade. Nej, jag tillhör inte dem, men en av lärarna visade några grundsteg.

    Jämförde senare den festen med min pappas 50-årsdag för 27 år sedan. Det var mer stillsamt, om man så säger. Kallskuret, tårta, hemsnickrade sånger, prat, prat, prat i sofforna. Trevligt på många sätt, men inte precis något PARTY.

    Någon gång i vår kommer maken och jag ha gemensamt 100-årsfirande, han fyller 50 nästa höst. Då lär det bli en salig blandning av soul, rock och jazz (jag) och Sinatra, Darin och Bublé (maken).
    Geggig smörgåstårta blir det inte, det kan jag lova, men vet ännu inte om det blir lokal catering eller hemlagat. Beror ju lite på antalet gäster.
    Jag älskar visserligen att laga mat, men det finns gränser.

    /Öbon

    SvaraRadera
  2. Jaaa, visst minns man forna tiders högtidliga och strama uppvaktningar, huuuu! Det var verkligen inte allting som var bättre förr.

    Åh, vad härligt att vara i planeringsstadiet, det finns väl inget roligare!

    SvaraRadera