måndag 27 december 2010

Tröttsamma profetiors vecka.


Expressensledarsida har givetvis vågat sig på en titt i kristallkulan, deras stalltips, som jag kommer att ta fram när de behövs för att slå dem i huvudet och fliina ha-ha, så fel ni hade!!


Expressens spådomar:
Sven-Erik Österberg blir ny partiledare för Socialdemokraterna.
Den akuta S-krisen slutar i ett antiklimax vid extrakongressen i mars. Partiet vågar inte göra något vägval mellan höger och vänster. I stället väljer man att bevara status quo i form av gråsossen Sven-Erik Österberg.

Bye, Bye, Lars Ohly (V):
Trots fem förlustval i rad förklarade Lars Ohly nyligen att han vill leda partiet även över nästa val. Så här långt har Ohlys Bagdad Bob-kvaliteter accepterats av de egna. Men under 2011 ändras detta. I ljuset av sviktande opinionssiffror och nya ledartröjor inom såväl S som MP vaknar till sist eftervalsdebatten inom V.

Fredrik Reinfeldt, vår nye HSB:
Parallellerna mellan Fredrik Reinfeldt och Göran Persson blir vanligare i debatten under 2011. Statsministern anklagas för att vara maktfullkomlig - "han som vet bäst" - och för att leda en förvaltarregering utan några nya idéer.

Kris(t)demokraterna hamnar under tre procent i opinionsmätningarna:

Fridolineffekten uteblir:
I maj tackar Maria Wetterstrand och Peter Eriksson för sig efter nio år som språkrör. Den blott 28-årige Gustav Fridolin tar snabbt över rollen som Sveriges mest lyskraftige och energiske forward med Mikaela Valtersson som målvakt.



Sd som Skandaldemokraterna.
Genom att uppträda mer oberäkneligt lyckas man göra livet surt för regeringen ett antal gånger under året. Men framför allt lägger partiet krokben för sig självt. Journalistkåren tackar för underhållningen under ett annars sömnigt politiskt år.

SvD

8 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-12-27 18:25

    Sven-Erik Österberg blir ny partiledare för Socialdemokraterna: Nja, ber att få damma av mitt gamla tips Ylva Johansson!
    Bye, Bye, Lars Ohly (V): Har sannolikhetens prägel.
    Fredrik Reinfeldt, vår nye HSB: Japp, kan dock få sig en törn om han fortsätter låtsas ha egen majoritet i Riksdagen...
    Fridolineffekten uteblir: Ja, MP har kört sin process att vaska fram som raka motsatsen till S, men frejdiga kandidater som gärna ställer upp. Detta imponerar!
    Sd som Skandaldemokraterna: Önsketänkande. Expressen underskattar nog deras skicklighet.

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2010-12-27 18:48

    glömde det här:
    Kris(t)demokraterna hamnar under tre procent i opinionsmätningarna: Inte om dom vågar ta fighten, tar sin valslogan "ett mänskligare Sverige" på allvar och jagar de andra allianspartierna framför sig för att, gärna tillsammans med MP, återhumanisera sjukförsäkringen!

    SvaraRadera
  3. Tror både Österberg och Johansson är för dammiga Thorsten, Ilija Batljan är mitt sunda friska stalltips, men det kan absolut vara för bra för att vara sant.
    Bye, bye Ohly, enig!
    reinfeldt, enig!
    Fridolineffekten? Ja, han som var en sån frisk fläkt, vad hände sen? Men, han kan bli en helt otippad stjärna, om han dämpar sin beskäftighet.
    SD kommer att chockera etablissemanget.
    KD, bye, bye.

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2010-12-27 19:05

    Jag tror Fridolin har mognat just för att han jobbade med annat i fyra år. MP har en sund syn, man ska inte vara politiker på livstid, kan inte sitta kvar i sträck för länge, men gärna komma tillbaka senare, med nya erfarenheter i bagaget. Skulle inte bli förvånad om Åsa Domeij gör någon form av comeback heller!

    SvaraRadera
  5. Hm, ja, Ohly får nog gå. Ylva Johansson? Nja, möjligen med i VU, om hon inte redan sitter där. Batljan sitter inte i riksdagen, vilket försvårar för honom.
    Fridolin för MP, kanske. Vilka andra finns det att välja på?

    /Öbon

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2010-12-28 09:53

    Det är tunnsått med flera kandidater för de manliga språkröret, så Fridolin är nog ett säkert tips. Däremot ställer flera kompetenta kvinnor upp för det kvinnliga språkröret, det är inte alls givet att det blir Waltersson. Men även då förblir hon som ekonomisk taleskvinna en tungviktare.

    SvaraRadera
  7. Hursom helst spännande med nya ansikten! Men det måste hända nåt mycket snart, utan opposition når Reinfeldt livsfarliga höjder.

    SvaraRadera
  8. Ulf Hjertén2010-12-28 18:48

    Skulle nog önska ett helt nytt politikergarnityr. Har inte särskilt stort förtroende för någon av de uppräknade. Men även en blind höna kan hitta ett korn så Expressen får nog ett eller två rätt. Reinfeldt kan snart komma ner på jorden. En fortsatt besvärlig infrastrukturvinter i hela Europa kan få en redan svajig ekonomi i stor gungning och då sveps antagligen gamla Svedala med. En stark regering är då nödvändig och det har vi inte idag. Ramlar Kd och C ner under 4 % kan det plötsligt börja knaka ordentligt i Rosenbad.

    SvaraRadera