torsdag 16 december 2010

Tre som ser spöken mitt på dan.


Ulf Nilson om rasismkritiken: ”Obegripligt”
En krönika i Expressen som konstaterade att Sverige befinner sig i krig och att ”pursvenskarna” är på väg att avskaffa sig själva blev onsdagens mest kritiserade.
Kraven på bojkott och de våldsamma påhoppen mot Expressen fortsätter idag.
”En artikel jag skrev i Expressen förra tisdagen har gett upphov till bittra kommentarer och – obegripligt nog – beskyllningar för rasism”.


Tjurrusningar av Håkan Holmberg, politisk chefredaktör på Upsala Nya Tidning, TV4:s Ulf Kristoffersson, kollegan på Expressen Ann-Charlotte Marteus, och ETC´s Paul Ronge har uppmanat till fullständig bojkott av Expressen.
Hej och hå.
Tre personer som konstant vägrat kalla en spade för en spade, vem upprör de? En virvel i myrstacken.
Det är dessa personer med extrem beröringsskräck som gör att förblindade svenskar tror att islamistisk terror beror på "det svenska utanförskapet".
Resume Expressen

16 kommentarer:

  1. Nu känner jag mig som medskyldig...Här har jag uppmanat läsarna av bloggen,att ta del av hans omtyckta krönika.Var och en får nu döma,om jag är en förrädare el fosterlandshjälte!!!Kanske som PK-pressen ingetdera...Nåväl,tur att alla inte försatts med munkavle.

    SvaraRadera
  2. Dessa personer som gillar olika är till skada. De menar säkert väl, men hysterin måste få ha gränser. De uppför sig som om någon bränt dem, men det är fria ord, det går att bemöta med ord, sam,tal, åsiktsutbyte.
    Dessa personer vill ha ett Sverige med åsiktsförtryck, de skrämmer mig.

    SvaraRadera
  3. Ingen har väl sagt sig vilja ha åsiktsförtryck?
    Det fria ordet gäller också möjligheten att säga säga emot när klämmer ur sig extremt korkade saker.

    Vill man ändå göra det får man acceptera att bli emotsagd, utan att bara grina och kalla motargumenten för censurförsök.

    SvaraRadera
  4. Cencursförsök= bojkott av Expressen.
    Eller hur Seb?
    Vad som är korkat eller inte, är i betraktarens ögon.

    SvaraRadera
  5. När man skickar arga brev till Expressen som en massa vänsterhumanister och liberaler gjort - med krav på att Ulf Nilson skall avskedas och hans artikel tas bort från nätet.. vad skall detta kallas förutom censurförsök?

    Motargument? Vilket nonsens. Sluta hyckla.

    SvaraRadera
  6. Dessa korrekta och ängsliga åsiktsförtryckare har i mitt tycke en särdeles förvrängd bild av sig själva.

    SvaraRadera
  7. Allmänt sett lever vi i Sverige med en press,som föreskriver vad vi skall tycka.Om detta är en form av kollektiv indoktrinering,måste var och en själv avgöra.I forna ryska zonen (DDR),slutade det hela med att folket gjorde uppror.Modigt gick 100.000-tals ut på gator och torg.Ropen "Vi är folket" fick till slut fall på denna åsiktsdiktatur...Men inte skall väl Sverige tvingas till liknande....

    SvaraRadera
  8. Ulf Hjertén2010-12-16 17:25

    Att islamistisk terror över världen skulle bero på svenskt utanförskap är naturligtvis inte särskilt nära sanningen. Men någon form av utanförskap tror jag ändå finns med i bilden till varför aggressiv islamsk propaganda kan locka främst unga män till vansinnesdåd som självmordsbombningar. Någonstans finns en grogrund. Fattigdom, både politisk och ekonomisk, kan vara en del. Förstörd miljö och hopplösa framtidsutsikter en annan. Att sådant leder till vad vi kallar utanförskap är nog ganska tydligt. I sådana miljöer är det dessutom lätt att missbruka religiösa föreställningar. Att bli någon, gärna med makt, kan vara en omöjlig frestelse för en ung man. Sedan kan man ju lite sarkastiskt tycka att det är ju roligt för Expressen att hamna i fokus någon gång.

    SvaraRadera
  9. Thorsten Schütte2010-12-16 17:36

    Ordvalet "pursvenska" var kanske inte den mest lyckade formuleringen. Jag är 1/4 svensk (svensk mormor), mina barn är såledas 5/8 svenskar. Kvalar dom in som "pursvenskar"?

    SvaraRadera
  10. Thorsten,som du redan vet,var jag många år bosatt i Berlin.Min hustru är en äkta "berlinerpflanze",men trots vårt äktenskap är och förblir hon tyska.Detta trots att vi idag bor i Sverige.Sak samma var jag alltid svensk,även om jag ibland skämdes däröver...i ditt hemland.Nu förstår du att för mig är och förblir du tysk..Om era barn är födda och uppvuxna i Sverige,är dessa naturligtvis i min värld svenskar...Men du måste väl ändå tillstå,för att man kommit till Sverige,från ex.Somalia blir man inte därmed "svensk".Sak samma med alla de som nu nämnes "svenskar" men stammar från Irak/Iran.Ur led är tiden,men någon måtta av sans,måste väl likväl förekomma i framför allt vår ensidiga press...

    SvaraRadera
  11. Thorsten Schütte2010-12-16 18:36

    Är min barn svenskar? pursvenskar? purjolökssvenkar?

    SvaraRadera
  12. Pur eller ej Thorsten,men skulle de skämmas över sin nationalitet,har de sin fulla rätt att söka och få tyskt medborgarskap.Detta p.g.a ditt ursprung.Har faktiskt haft vänner,boende i Sverige,vars barn var just tyska medborgare p.g.a sin faders ursprång,Königsberg i Ost-Preussen.Dessutom kan det ju i våra dagar vara något av en halvförsäkring.

    SvaraRadera
  13. Jag förstår inte problemet, man är väl vad man är. När jag emigrerade till USA så blev jag ju inte i mina ögon amerikan för det. Jag var en svensk som flyttat och nu gjorde allt för att finna mig och familjen till rätta i det nya landet. Det fanns ett stort intresse för oss som svenskar - det gick aldrig att glömma bort var vi kom ifrån. Alla var nyfikna, på accenten, på pojkarnas lugna artighet, på landet Sverige, på varför vi flyttat osv. Och vi var jättestolta och berättade gärna.

    Och så klart har du rätt Ulf, all "fattigdom, både politisk och ekonomisk, förstörd miljö och hopplösa framtidsutsikter" - det ska till maskroskrafter för att lyckas ta sig ur detta öde.
    Ogillar bara starkt när Utanförskapet, enligt svensk tradition, förenklat används som ursäkt för allt.

    SvaraRadera
  14. Thorsten Schütte2010-12-17 12:02

    Jag har inge problem med min identitet, retade mig bara på det ovanligt korkade ordet "pursvenskar". Ulf Nilsson borde definiera ordets innebörd!

    SvaraRadera
  15. Håller med, ordvalet var obegåvat. Men det är bara ett ord.......
    Vi är väl större än att hänga någon för ett korkat ordval?

    SvaraRadera
  16. Thorsten Schütte2010-12-17 13:21

    Nej, jag hänger honom inte, men ordvalet kändes så exkluderande! Ordet känns för mig son invandrar ungefär lika exkluderande som det förbannade ordet utanförskap stigmatiserande...

    SvaraRadera