torsdag 30 december 2010

Sverige har idag mist en unik man och politiker.


Sören Wibe, en personlig guldhjälte,har hastigt avlidit. Sören Wibe var en tongivande EU-kritiker och ledande i kampanjen mot Sveriges inträde i EMU inför folkomröstningen 2003. Han lämnade Socialdemokraterna 2008 och blev ordförande för Junilistan.
Politiker som Sören Wibe, en folkets man, en varm, positiv och orädd sanningssägare är unika i sin gärning. Ett stort vakum är allt som finns kvar.
Tack. Och vila i frid.



SvT
Expressen DN
Aftonbladet

4 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-12-30 22:06

    Reagerar på samma sätt som Du, Carina. Och såg med intresset diskussionen i Aktuellt mellan Birgitta Olsson FP och Mikaela Waltersson MP om € med anledningen av att Estland byter till € vid årsskiftet. Birgitta försökte hålla €-flaggan högt och klamrade sig fast till att vilja leda opinionen och sikta på en ny folkomröstning. If hell freezes over... Egentligen tror jag nämligen att dessa damer, från FPs vänsterflygel respektive MPs pragmatiska flygel, står ganska nära varandra, det skulle varit kul att lyssna på deras samtal i SVTs fikarum efter sändningen!

    SvaraRadera
  2. Tänka sig att jag rösta på Junilistan en gång i tiden... Finns junilistan kvar idag?
    RIP Sören Wibe
    // johnhenry

    SvaraRadera
  3. Morrn gentlemän, jo du Thorsten, såg också diskussionen när den imponerande trovärdiga Waltersson sopade mattan med lättviktaren och euroförespråkaren Olsson. Olssons svar om ny folkomröstning gav mig hicka.
    Jo johnhenry, junilistan sprattlar fortfarande i en tynande tillvaro. Var själv riksdagskandidat en gång i tiden, men det var i princip bara närmast sörjande, dvs familjerna, som röstade på oss.
    Tror fortfarande stenhårt på deras EUpolitik.
    Synd på så rara ärtor....

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2010-12-31 10:24

    Ja, som tredje största parti, med posten som andra vice talman och inte som de flesta andra partierna skadskjutna har MP en bra position i dagen osäkra parlamentariska läge. Hoppas, MP förvaltar sitt pund väl! Och Birgitta, jag tror hon skulle bara behöva någon slags ursäkt/förevändning för en ordnad reträtt i €-frågan där hon slapp förlora ansiktet. För socialliberalerna i FP behövs som motvikt till batongliberalerna!

    SvaraRadera