onsdag 1 december 2010

Rösta på livsmedelsverket!


Mona Sahlin har dubbelspelat om svensk truppnärvaro i Afghanistan, det visar ordet för 2010: läckor.
Fast själv hade jag räknat ut det med öronen i förrgår.
Nu kommer vi emellertid till mitt stora intresse för dagen A-N-S-V-A-R.
Denna bristvara i vårt land. Man kan praktiskt taget bete sig hur som helst, dvs om man tillhör the upper top, och klara sig undan med schablonmässiga och platta krumbukter och svepskäl, eller för all del pudlar som det så vackert hette ett tag. Ta polisen som undlät att rädda livet på en kvinna som tiggt om skydd, ta SJs tågsjabbel, ta bussarna som står still, ta precis vad som helst i vårt avlånga land, och du kommer att upptäcka att A-N-S-V-A-R är bortibortborta, finns inte på kartan. Gör ett experiment när du lyssnar på nyheterna hädanefter och hoppa upp och sätt ett kors i taket för varje svensk som avkrävs ansvar för liten eller stor försumlighet. Det vill säga, såvida INTE livsmedelsverket är inblandat!!! Där snackar vi brottslighet, har du inte fyllt i blankett? Brottet anmäls direkt till polis och åklagare, straff böter eller fängelse, här ska inte läggas några darriga fingrar emellan. Missat, försenat en kvart, kommit bort, fyllt i fel, glömt? Appp-appp-appp- appppp - don´t even go there, det lönar sig INTE!!!Glödlampan dallrar i det kala förhörsrummet och the bad cop betvingar med vredgad kraft din uppriktiga tvekan att skriva under din signatur.
Så vi kan vara fullkomligt lugna när det gäller det förorenade vattnet i Östersund, ansvarig kommer om livsmedelsverket får avgöra att hängas högt, mycket högt.
Annars är det fritt fram.

2 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-12-03 12:33

    Dessa kommentarer är verkligen goddag yxskaft. Livsmedelsverker bör kanske blickarna mot Östersund, med hittills fler än 7000 magsjuka, dricksvatten är också ett livsmedel...

    SvaraRadera
  2. Jepps, Thorsten, goddag yxskaft var bara förnamnet. Plumpar i protokollet som jag nu tar bort!

    SvaraRadera