lördag 4 december 2010

postkodsmiljonärs-skam.



Jag vill komma med ett råd. Det är i all välmening, så misstolka inte, men snälla, snälla svenska människor ställ inte upp i en kunskapstävling om ni inte kan eller vet nåt. Det är för er egen skull, bara lite hedervärd självkänsla, lika klokt som att inte ställa upp i 100-meterslopp om man inte kan springa fort.
Förbrukar man 4 livlinor på väg till miljonen, redan innan 20 000-kronorsfrågan, då gör man sig nog bäst i publiken.
OBS, Hasse och Tages Valfrid hette Lindeman, det är Knut som har namnsdag den 13 januari, bröderna som har huvudrollen i en ny komedi nu 2010 heter Karlsson, och hej - den eviga staden är Rom - inte Paris - pucko!
Jag har fått nog av att skämmas på er bekostnad.

6 kommentarer:

  1. Ulf Hjertén2010-12-04 11:55

    Det bästa är väl att inte ha med detta lotteri att göra. Oavsett derasförföriska reklam.

    SvaraRadera
  2. Exempel på vår moderna 60/70-tals skola.Nu kom jag att minnas ett program,som Pekka Langer och med Lars Widding som bisittare ledde på söndageftermiddagarna."När var det ?,tror jag det hette.I varje fall var jag en gång med och tävlade mot en expert (som satt som mästare) och var oslagbar.Mitt pris var en uppslagsbok och ett minne rikare...Men frågorna på den tiden var av svårare slag än dina uppräknade Carina....

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-12-04 14:29

    Två ska man vara som kompletterar varandra i tävlingsprogram. Du, Carina, och jag - vi skulle spela brallorna av konkurrenterna i "På Spåret"...

    SvaraRadera
  4. Mycket reklam är det, Ulf, själv zappar jag bort reklamen till nyheterna på SvT, och så tillbaka igen. Snacka om att förstöra ett program.
    Lars, grattis, här får man mycket gärna rida på gamla meriter! Pekka Langer och Lars Widding vilka fantastiska radiomän, Langer var ju lite härligt knäpp och Widding - vilken röst - ljuvlig nosalgi!
    Och ja, du Thorsten, vilket radarpar vi skulle kunna bli!!! Två ska man va, två som kompletterar varandra bra, det är roligt att titta på också.
    Överhuvudtaget måste du vara önskepartnern för vem som helst i en kunskapstävling, själv skulle jag gärna bidra med de lite lättviktigare subjekten! Problemet skulle vara hur du skulle få mig att inte dra i nödbromsen för tidigt, jag blir väldigt lätt överentusiastisk och ivrig när jag har roligt. Händerna på ryggen?

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2010-12-04 16:55

    Med en andra nödbroms - min sko med broddar på Din fot!
    Annars är den största utmaningen för mig att direkt hamna i rätt land genom att följa ledtråden, d v s kontaktledningen. Även spårvidden hos rälsen kan ge viss hjälp. Att närma sig ett mål som kan nås med tåg på motorväg borde vara straffbart...

    SvaraRadera
  6. Bra idé, självklart hade du en lösning på det problemet också!
    AAAhaaa, kontaktledningen, spårvidden på rälsen, now we´re talking, tänkte inte själv på det förstås.

    SvaraRadera