onsdag 15 december 2010

Nån som vet?


Flyktingbarn spräcker Migrationsverkets budget.
Under hösten har antalet ensamkommande flyktingbarn blivit fler är vad Migrationsverket prognosticerat. Bland annat därför anhåller man nu om att öka sina anslag med 105 miljoner kronor.

"Flyktingbarn" står det alltid.
Men jag har aldrig sett nån flicka.
Tar vi emot flickor bland de som mest behöver det?
Eller handlar det i själva verket flyktingpojkar?

12 kommentarer:

  1. Kan det möjligen vara så att föräldrarna skickar iväg sina barn tlll exempelvis Sverige som just "ensamkommande flyktingbarn".För att senare komma till sverige (föräldrarna alltså)som "anhöriginvandrare".Dom antar att det nog är lättast för "ensamkommande barn"att få uppehållstillstånd.Jag säger inte att det är så här i samtliga asylfall,men en hel del fall kan det nog vara så./Petter

    SvaraRadera
  2. I själva verket handlar det om "barn av manligt kön" i åldrarna l6-30 år.Mestadels negrar från Somalia och en och annan Arab som fotvandrat genom l6 länder för att nå efterlängade paradiset..Två år senare följer resterande del av familjen efter,vilket betyder en enorm berikning av "vår kultur"

    SvaraRadera
  3. Ytterst få beviljas flyktingstatus som ger rätt att ta hit kärnfamiljen. Barn och unga får oftast uppehållstillstånd på en lägre grad som inte ger den rättigheten.

    SvaraRadera
  4. Re:Anonym
    Kan du då förklara för mig,varför 90 % av de c:a 100.000/årligen som kommer till vårt land, utgör "anhöriginvandring"Om det skett en sådan radikal ändring,när inträffade denna ??? Förvånad när du lämnar sådana uppgifter,efter att i veckan ha fått vetskap om att Sverige kastar Dublinavtalet på sophögen...

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2010-12-15 18:36

    Anhöriga, det är ju inte bara föräldrar, men även barn och makar!

    SvaraRadera
  6. Thorsten,anhöriga enl svensk syn är alla i familjen,kusiner,nästkusiner,fasters morbror,därtill alla vänner och bekanta från deras hemland....Du lyckas lika dåligt som kvällsblaskorna,att göra omskrivningar...Men SANNINGEN FÅR INTE GÖMMAS !!!

    SvaraRadera
  7. Nån som kan svara på frågan om flickebarnen???

    SvaraRadera
  8. I dessa kulturer Carina-Fina,är en get bra mycket mer värd,än dina "flickebarn"Talar av erfarenheter,jag samlat under alla mina yrkesverksamma år,i bl.a denna religons områden.Detta är också en av mina grunder,för att stödja SD`s förslag,att hjälpa i deras hemländer.Man når många,många fler,och framför allt ruffar inte "pojkarna" till sig hela kakan.

    SvaraRadera
  9. Anhöriginvandrare med så kallad nyetablerad anknytning utgjorde 2009 71 % av all anhöriginvandring. Detta kallas ofta kärleksinvandring eftersom paret inte levt tillsammans tidigare eller enbart under en kort tid. Anhöriga till flyktingar utgjorde 27 % och adoptivbarn 2 %. 387 personer fick 2009 uppehållstillstånd som anhöriga till ensamkommande barn. Totalt sett fick 34 704 personer uppehållstillstånd 2009 som anhöriginvandrare.

    Den 15 april 2010 ändrades reglerna om försörjningskrav för anhöriginvandrare. Det krävs nu att den som vill att en anhörig ska kunna flytta till Sverige ska kunna visa att de kan försörja denna person. Ett sådant krav fanns inte tidigare, men finns nu för vissa grupper, till exempel personer som fått uppehållstillstånd av humanitära skäl eller på grund av en miljökatastrof. Undantagna från försörjningskravet är till exempel flyktingar, minderåriga och svenska medborgare.

    SvaraRadera
  10. Kolla gärna in Jimmie Åkesson vs. Lars Ohly i en 1:a duell i canal 7. Valnattsmobbningen verkar vara glömd och förlåten. Jimmie blir statsminister 2018!

    http://canal7.se/popup_arkiv.php?id=321

    /HellBoy

    SvaraRadera
  11. Tack anonym för adekvat information! Mycket tacksam för sakligheten.
    Jag utgår från att bland de ensamkommande barnen finns inga flickor.

    SvaraRadera
  12. De flesta barnen är pojkar mellan 16-18 år.

    SvaraRadera