onsdag 15 december 2010

Korrekta Mattsson har snott en gloria.


Expressen:"Självmordsbombarens mål var en svensk tidning "kopplad till publiceringar av Muhammed-karikatyrerna", uppger i dag Associated Press (AP). Den vaga beskrivningen av bombmannens försök att attackera yttrandefriheten stämmer in på flera redaktioner, bland annat Expressen.
Vi är en av de tidningar som markerat det fria ordets värde i samband med debatterna om Muhammed-teckningarna och Lars Vilks rondellhund."

Mattsson, Mattsson, Mattsson....Han har nu hittat en gloria, snott den, och satt den på sig. Men den sitter jäkligt snett, och passar mycket illa. Mattsson tror sig vara försvarare av det fria ordet. Men vi alla läsare är sorgligt medvetna om svensk mediacencurs beröringsångest, och att Mattsson och PKpressen är extremt noga med vad som publiceras och inte.
Var var du, Mattsson, när Danmark tog striden för Muhammedteckningarna? Satt inte du på läktaren, eller rent av i domarstolen på sidlinjen och fördömde danskarnas megaförsvar för allas vår ytrandefrihet? Kritiserande danskarnas saknade respekt för islam.
Hyckleriet ger mig avsmak.
Expressen.

1 kommentar:

  1. Carina-Fina,låt di bara gå på,vi klarar oss ändå..Intellegentsian inom PK-pressen,slåss om att linda det hela,i så mjuk bomull som möjligt...Men ännu har man inte lagstiftat kring det f r i a t ä n k a n d e t !!Människor som denna Mattson,lever liksom åtskilliga andra i sin skyddade omgivning...Därför får vi förlåta..

    SvaraRadera