söndag 19 december 2010

Jean le grand.


Behöver vi lagar i Sverige? Jag menar, vi har ju enväldige överstedummaren Jan Guillou, som en gång i veckan via en krönika i Aftonbladet talar om för oss vanliga vad som är oomtvistligt rätt eller fel.
Och vilka politiker och journalistkollegor som ska föraktas eller sparkas för att de inte på något sätt tycker och tänker som Guillou den store själv. Till och med tar JeanG också sig på att tvärsäkert ta ställning för länge sedan döda svenska kulturpersonligheter.
Och lite kokettering får vi per automatik av den halvadelsfranske (?), hö-hö-hö, Sveriges ende enväldige expertus futurum.

5 kommentarer:

  1. S Bergling,Wennerström,och flera andra som jag glömt namnet på.Men J Guillou är den den ända landsförrädaren,som lyckats dupera sig tillbaka.Nu sitter han tillsammans med de andra vänsterextrema på PRAVDA (AB) och sprider sina budskap till "folket"Löjeväckande och samtidigt förvånande att det finns några kvar,som vill läsa hans doktriner.Egentligen ett slöseri med enargin,att överhuvudtaget offra tid att ....

    SvaraRadera
  2. Ulf Hjertén2010-12-19 12:20

    Enväldig är inte Jan G. Ni glömmer väl inte hans like Göran Skytte som ju dömmer ut minst lika många kollegor och stora delar av oss som kanske ser på samhällsgemenskapen från ett litet annat perspektiv. Egentligen är både Jan och Göran rätt irriterande besserwissrar båda två. Sedan ett gott råd till Lars för att du ska slippa hjärtinfarkt: Läs varken Aftonbladet eller Expressen. Värm lite glögg och lägg på en skiva med julens fredsbudskap.

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-12-19 13:07

    Just det, Göran Skytte (min nästannamne) är ännu mera påfrestande. Det finns inget värre än konvertiter, sidbytare, som brer på ordentligt för att övertyga sina nya vänner om äktheten i sin omvändelse. Och Aftonbladet och Expressen - de är på väg utför mot "The Sun" och Bildzeitung i nivå, de gör sig irrelevanta. Att undvika dem är bra för blodtrycket!

    SvaraRadera
  4. Ulf,tack för ditt råd..Men vad skall man läsa för att hålla sig något så när a`jour,vad som händer i Sverige.I mina ögon är de alla ensidiga och instämnda för pedagogik åt folket !!!Svensk TV har jag sedan åtskilliga år avstått från.Mitt medel att glömma bort lite av dagens mödor,är olika Europeiska TV-kanaler.I går kväll titta jag på ett behjärtansvärt ZDF-program."Herz fuer Kinder" Under några kvällstimmar lyckades man samla in 15.400.000 Euro,till lidande och hungrande barn i olika världsdelar.Ett stort artistuppbåd och kvällens gäst prins Harry (som fortföljer sin moders uppdrag i Afrika)var en stund,där julens budskap kom i första rummet.

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2010-12-19 15:11

    Nä nu: min alltid alerta son har uppmärksammat mig på att regeringen har infört en form av censur för SR, SVT och UR. Nu är måttet rågat:
    http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/regeringen-bryter-mot-grundlagen-1.1228733

    SvaraRadera