lördag 18 december 2010

I once had a dream.


Igår var vi på cocktailparty, och mitt bland alla vackra gamla små tomtar i detta anrika hem, sprang jag på en livfull och charmerande kvinna - hon över ett glas vitt och jag med vatten i glaset.
Damen av tysk härkomst berättade att hon var politiskt aktiv inom KD, och hon utlät besvikelse över att de drunknat i Alliansen, och att de verligen stod inför en identitetskris. Ja, det gick ju inte annat än att hålla med, och jag som verkligen beundrar KDs styrka att hela tiden sätta de mjuka värden först, berättade att jag haft kontakt med Göran Hägglund i våras. Jag bär nämligen på en dröm, som jag inte riktigt själv orkar förverkliga, men som vore en kanonidé för Sverige, och som för evigt skulle förändra och förbättra vår syn på våra äldre medborgare. Ingen falsk blygsamhet här, inte.
Min tanke är att ta BRIS rätt upp och ner, kopiera hela grundtanken och hela organisationen, och göra Äris, Äldres Rätt I Samhället.
Enkelt men smart, en frivillig medmänniska (säkert finns många pigga äldre och inom kyrkan redan verksamma) bara ett samtal bort. Nån som går igång och reagerar på fel och maltreatment.
Min ursprungstanke var att detta skulle kunna ha gynnat KD i valet, att effektivt dra igång en kampanj för våra äldre då, men........ Äh det rann uppenbarligen ut i sanden.
Så nu igår gav jag min idé helt gratis till denna KD-politiker igårkväll.
Fast då hade hon redan börjat tala med nån annan om nånting heeeeeelt annat.
Ibland blir ordspråks innebörd så verkligt uppenbara.
"Man ska inte gå och kasta pärlor omkring sig, bara sådär".

SVD

8 kommentarer:

  1. Ide`n är bra. En pärla faktiskt. Försök att marknadsföre den i "rätt" forum eller sällskap.

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2010-12-18 19:28

    KD konstaterade helt rätt i sin eftervalanalys att deras valslogan "ett mänskligare Sverige" skorrade falskt i ljuset av sjukförsäkringsreformens fadäser. Jag tror att dom måste utöva mera tryck i frågan mot Reinfeld och även få FP och C med på båten i detta. Sedan låter ÄRIS konstigt, som något grekiskt. Kör hellre med PRIS - pensionärernas rätt i samhället, det ligger bättre på tungan!

    SvaraRadera
  3. Bästa Carina!
    Som jag sagt tidigare är idén mycket bra. Rätt tid, rätt forum och bra personer som förstår värdet av detta så kan det bli hur bra som helst. Är det något som är viktigt är det att få åldras med värdighet och att få ha någon som lyssnar.
    Charlotta

    SvaraRadera
  4. Tack för rak feedback direkt från hjärtat, älskade vänner.
    Nyss hemkommen från en julfest som bjöd på allt gott man kan önska sig, Och en del otröstlig sorg i glädjebägaren. Det är så livet är.

    SvaraRadera
  5. ÄRIS Thorsten, det var i stället för GRIS, Gamlas Rätt I Samhället, men håller med, PRIS - fantastiskt. jag köper det direkt!

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2010-12-19 09:14

    JA, då finns det tre, BRIS, PRIS och KRIS (kriminellas revansch i samhället, självhjälpsorganisation för att motverka återfall), perfekta alliterationer!

    SvaraRadera
  7. Ulf Hjertén2010-12-19 12:33

    En alldeles utmärkt idé Carina. Vad gäller damen från KD så tror jag att hon och hennes partikamrater ska tänka om i ganska många frågor. Framförallt göra sig fria från inflytandet från Uppsala (läs Livets Ord) men också från de tankar som har sitt upphov i den maktstruktur som bygger på Msris mannens självklara rätt i samhället. Bibelorden bokstavligt tolkade kan vara livsfientligt farliga.

    SvaraRadera
  8. Thorsten Schütte2010-12-19 15:15

    Problemet för KD är att dom måste hitta en politik som varken stöter bort allmänborgerliga väljare eller fundamentalistiska kristna. Detta kräver spagat av den högre skolan...

    SvaraRadera