lördag 18 december 2010

Good Luck, säger jag.



Bill Richardson ankom torsdag til Nordkorea for at föra förhandlinger mellan de stridande parterna på den koreanska halvön.
Den koreanska halvön är en "kruttunna", men det går framåt med små, små steg.

Så lyder budskapet från den amerikanske guvernören Bill Richardson, som i dessa dagar är i Nordkorea for att föra inofficiella samtal med landets styrande.
- Jeg har bett dem om extrem försiktighet, säger den rutinerade förhandlaren i helgens historiskt mycket svårt konfrontationistiska situation.

Tillsammans med Kina, Rysssland och Japan forsöker amerikanarna att få det kommunistiska landet att bromsa sitt atomprogram i utbyte mot nödhjälp och mer internationellt erkännande .

Hmmmmmmm........låter lite som en helt vanlig nordkoreansk utpressningssituation.
Den går säkert att använda fler gånger.

VG Expressen

3 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-12-18 11:29

    En bra början skulle ju vara om båda sidor avstod från att genomföra militärmanövrar några cm från gränsen. I mitt gamla hemland (Väst)tyskland hade båda sidor självbevarelsedriften att inte panga direkt vid gränsen, det är jag evigt tacksam för!

    SvaraRadera
  2. Har den SVENSKE Generalen rest hem???? Han som stoppade krig för en månad sen....i regionen!!!

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-12-18 13:23

    Det stora hotet är inte Nordkores atombomb, det är deras eländesbomb i form av fler än 20 miljoner traumatiserade och av näringsbrist plågade invånare, som i fall av ett kollaps översvämmar Kina och Sydkorea och i fall av en ockupation efter ett vunnet krig för Sydsidan faller på ockupantens ansvar att ta hand om. Tyskland återförening var en söndagspromenix jämförd med detta, och ändå lider Tyskland fortfarande av dess sviter (större delen av Tysklands hisnande statsskuld hänför sig till återföreningens kostnader).

    SvaraRadera