måndag 13 december 2010

Carina-Fina ska skämmas över sin onda "svenskhet."


Är julen ingenting annat en skämmig företeelse som vi vuxna ursprungssvenskar bara använder för att pressa uttråkade lärare, sönderstyra våra småbarn och för att exkludera våra ömkansvärda invandrare?
Vi är ju påtalat orena barbarer som har grisar mitt på bordet, en sup därtill, ickepoltiskt korrekta julsånger och etniskt förkastliga seder.
Inte för att det här är "svenskt", nej alls icke, ty "svenskt" finns ju inte - allt vi ursprungsbefolkning säger och gör kommer från andra stoltare och finare och riktiga kulturer - utan för att vi beter oss på detta skändliga sätt endast för att pina barn, förskolor och skolor, och för att fientligt utestänga andra och bättre människor.
Anna Burstedt, universitetsadjunkt i mat- och måltidskunskap vid Högskolan Kristianstad, varnar nu för Julmusten, och utropar oroligt att det finns faror med att se julmust som något traditionellt svenskt eftersom ”vissa grupper gör sig till tolk för vad som är tradition och identitet – i dessa tider när främlingsfientligheten ökar.”
Universitetsadjunkten är mycket bekymrad över att ”mat kan användas i politiskt syfte för att utestänga människor”. Varning för julmust alltså.


Lektorn i etnologi vid Lunds universitet är lika bekymrad, och skriver om hur trötta de svenska lärarna är på att varje år behöva öva in jul och luciasånger.
Och att :"Föräldrarna kräver att få sin dos av julstämning med hjälp av ett hyfsat välrepeterat luciatåg.".

Ja, bevare mig om de stackars lärarna också tröttnar på att upprepa multiplikationstabellen och ABC också....
Iställer för att bittert och cyniskt se julfirande som krav från själviska föräldrar, kan man med lite välvilja se att samhällets söndertrasade förvärvsarbetande mammor och pappor, faktiskt bara önskar att deras barn ska få uppleva det magiskt stämningsfulla med våra strålande vackra jul sånger och julseder.

Lägg ner den enögda, självförhärligande intelligensmaffian! NUUUU!




SvD

11 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-12-13 12:40

    Varje år vid jul och i mindre omfattning vid påsk dippar försäljningen av Coca-Cola samtdgt som musten går i topp. När Coca-Cola försökte göra en inbrytning med reklam för Cola som julens dryck blev resultatet det motsatta, ännu mera julmust såldes. Hurra för julmusten!

    SvaraRadera
  2. En fin fest som överlevt alla försök från, vänsterkrafter och andra kommunister,att avskaffa.Visserligen lyckades Ryssland och deras okuperade länder,under c:a 80-talet år,att förnedra de kristna.DDR var en av de zoner,som stängde Kyrkor och lät kyrkogårdar avsiktligt förfalla.Men efter återföreningen har också de gamla fina,medeltida sakralbyggnaderna restaurerats.Åter kan man liksom (ännu så länge)hos oss fira årets ljusa högtid.Det du så vackert ovan återger Carina,får för min del vara ursvenskt eller ureuropeiskt,huvudsaken tid finns för besinnelse,i en jäktad värld.Vore innan Julens festliga firande,intressant att få en kommentar kring denna av Ulf....

    SvaraRadera
  3. Jag instämmer å det bestämdaste! Vad är det för fel på vår jultradition??
    Blir så TRÖTT på alla som kommer och vill lägga sej i våra traditioner!! Som vill ändra på dem!
    Jag är inte förändringsfientlig, men.....det finns gränser!
    Tacka vet jag sången "Mer jul" med Adolfsson och Falk! "Jul, jul, strålande jul" mm.mm.
    Allt annat kan slänga sej i väggen!
    /B-M

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2010-12-13 13:43

    Innan julsångarna kan man öva rösten med de högsta tonerna i Otto Olssons "Advent". Sedan får man skölja strupen (företrädesvis med julmust) innan man kan fortsätta sjunga...

    SvaraRadera
  5. Jag gillar inte läsk öht, varken julmust eller cola. Sötsaker är godast i fast form, tycker jag. Helst blir det mellanöl till sillen. Hoppar faktiskt över nubben också.

    Min svägerska hör till de nyare svenskarna (jo, hon är svensk medborgare numera) som bara ÄLSKAR allt som har med jul i svensk version att göra. Hon äter allra helst skinka, så judinna hon är (särskilt kosher är hon alltså inte).

    Vi är väl tämligen inkluderande i vår familj, här finns plats för både svenskt, engelskt, tyskt och nordamerikanskt. Vi tar inte bort några traditioner, men lägger gärna till :-)

    Skinka på julafton, julotta och kalkon på juldagen, strumpor vid öppna spisen, "Heliga natt", "Jingle bells", "Ave Maria", "Go tell it on the mountain" ...


    Men Kalle Anka klockan tre hoppar vi faktiskt över, barnen förstår inte riktigt vitsen med tecknat en viss tid när de har tillgång till tecknade filmer varje dag.

    /Öbon

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2010-12-13 14:31

    kalle Anka kan jag vara utan, men inte Kar-Bertil Jonssons Jul. Den är obetalbar!

    SvaraRadera
  7. Öbon, jag tror vi kommer hem till dig och firar, det låter som en jul i min smak! Hälsa din härliga svägerska, som så glatt omfamnar våra fina traditioner!! Underbart!!!!

    SvaraRadera
  8. Ulf Hjertén2010-12-13 15:49

    Lars efterlyste en kommentar om jul. Den ska inte bli lång ty jag är fullt engagerad i div luciatåg o julspel och förberdelser för julnattsgudstjänst. Min fru (kyrkoherde) och jag reste runt i vår församling igår (12:e) och upplevde med dryga 200 barn och unga föräldrar samt en och anann farmor och morfar stämingingfulla luciafiranden i en församling med 6 medeltidskyrkor och 1600 medlemmar. Nästan 20 %. Flera av tärnorna och lussegubbarna av annat etniskt ursprung än den rent svenska om det nur finns någon sådan. Jul fanns med både i kristen tappning och gammal fornnordisk. Vårt julfirande är ju faktiskt ordentligt uppblandat. Sammanfattning: Gemenskap är ordet. Samhörighet och värme. I en kall och otrygg värld. Kring ett litet barn. Det är jul. Samt delad bordsglädje. Där för mycket förstör allt. Ovh julmusten kan jag vara utan men inte min fru.

    SvaraRadera
  9. Otto Olssons "Advent" är sååå fin! Och som den sopran jag är, gäller det att strupen är felfri! Tyvärr ingår den inte i vår repertoar i årets julkonsert! Synd! Men många andra fina julsånger har vi. T.ex. Sibelius "Julvisa" jag älskar orden i den julsången!
    Och Öbon, vilken härlig jul!
    Jag kommer även att sjunga på Midnattsmässan iår, det ska bli roligt!
    /B-M

    SvaraRadera
  10. Anders Gustavsson2010-12-13 16:51

    Adjunktskan kanske är agent för Coca Cola.. ?
    Den svenska Jumustförsäljningen har alltid varit en "böld i baken" för det stora företaget i väster..

    SvaraRadera
  11. I knew it, Anders! Det är bara en tidsfråga innan Wikileaks läcker om hur adjunktskan och ambassadören har setts i lösskägg och luva på olika stormarknader, etiketterande om cocacolan med julmustetiketter....

    SvaraRadera