måndag 13 december 2010

Lider Bildt av Napoleonkomplex.


Carl Bildt har missat en sak - det är inte han som är statsminister - ej heller landsfader.
Även om han själv lever i högönsklig välmåga i den uppfattningen.
Finns det inte en diagnos för detta?
Storhetsvansinne (megalomani), hybris, i psykiatrin ett uttryck för ett sinnestillstånd där en person har en starkt överdriven uppfattning, och ofta helt falsk bild, om sig själv och sin roll.
Håkan Juholt (S), ordförande i försvarsutskottet är upprörd över Carl Bildts agerande.
- För mig handlar det om respekt för de som drabbas och är oroliga, och respekt för svenska folket. Jag är inte ett dugg grälsjuk, men vi har utsatts för en terrorattack. Nu har Bildt sagt att han hade all information klockan tolv på natten, därmed undrar jag varför i herrans namn statsministern väntade i mer än tolv timmar innan han sa något?
- Han är busfräck, Carl Bildt. Han står över all politik, han står över regeringen, han står över allting. Han bara glider. Han står över ordning och reda. Och när han får kritik så säger han att det är en pseudodebatt. Han står alltså även över kritik.

Aftonbladet

3 kommentarer:

  1. Mitt i all bedrövelsen,måste vi trots allt tacka den lobby som står bak Rheinfeldt.Vi ser nu att det hela kunde ha slutat ännu värre..Hu,tänka sig att denne förnuftfrånvarande individ skulle stå som symbol för landet...Men nog är det väl ett fattigdomsbevis,när sådana "krafter" skall representera och regera...

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2010-12-13 15:31

    Att ta Kalle Pilt på allvar - det har jag slutat med för länge sedan. Bokar in honom i kategorierna "autosatirisk" och "verbal inkontinens" !

    SvaraRadera
  3. "Autosatirisk", I like.
    Tänk en autosatirisk medelstor hund, med en stor hunds attityd och du får en lustiger bildt...

    SvaraRadera