fredag 12 november 2010

Vinke - vink, men var är brudarna?


DN rapporterar från mötet mellan de mäktiga G20länderna i Seoul. Har aldrig förstått,några riktiga beslut blir det ju aldrig. Skjut bara upp till nästa möte!

Så, hallå, gubbs - och ehhh, ja..., kvinns -, ska/vill ni på allvar ta itu med obalansen i världsekonomin?
Skapa då beslutsunderlag hemma i respektive land, DÄREFTER kan ni träffas ( med bevakning och säkerhetscirkusen av sällan skådat slag) för att skriva under avtalen tillsammans.
Och pst, lita inte på Kina.

1 kommentar:

  1. Thorsten Schütte2010-11-12 21:19

    För en stor del G20-länderna (närmare bestämt sammanfallande med dom som klagar över de andra) gäller ordförande Göran Perssons ord: den som är satt i skuld är inte fri. Jag är sannerligen ingen marknadsfundamentalist, men när det gäller valutor är jag det: släpp växelkurserna fri, efter turbulens i början kommer de att stabilisera sig nära valutornas faktiska värde mot varandra och ingen kan klaga på att den andre manipulerar kursen.
    Och en ytterligare reflektion: hade man i stället för ett avsomnande intensifierad det nordiska samarbetet, vi kanske i dag skulle ha Norden som land eller en federation av Nordens länder som tillsammans skulle motsvara Kanada eller Australien och med lätthet kvala in i G20!

    SvaraRadera