torsdag 18 november 2010

Sverige, Sverige - we´ve got a problem!


Vi använder för lite tandkräm och vi använder den fel. Det visar en studie som presenteras på fredag på tandläkarstämman i Göteborg.

Robert Aller använder ungefär en centimeter tandkräm när han borstar tänderna.
- Jag har tagit för mycket förut och det här räcker ju väldigt bra, säger han.
Vem har sagt att du har tagit för mycket?
-Det är mest att det alltid dräller utanför och blir för mycket bubblor.

Men, han är inte ensam.
Om man jämför försäljningen av tandkräm med hur många vi är visar det sig att vi svenskar i genomsnitt lägger en centimeter tandkräm på tandborsten, vilket är för lite.
Man kan säga att man använder för lite tandkräm, det är en vanlig företeelse och att man sköljer bort tandkrämen när man använt den, men man bör lägga på 1,5-2 centimeter på tandborsten för att få en bra effekt.

Aja-baja, nu blir det naughty chair.
För hela svenska folket.

5 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-11-19 08:46

    Dagens I-landsproblem, visst. Jag tror det finns två huvudanledningar, den redan nämnda kladdigheten och texten på många tuber som stipulerar en mycket liten mängd, som en ärta, för barn och då tar man själv nästan lika lite också.

    SvaraRadera
  2. Det lustiga är att det är en nyhet. Igår på TVs nyhetsutsändning och i tidningarna, jag är misstänksam nog att inbilla mig att det sitter en nisse nånstans och vill ha mer forskarpengar för att undersöka om det ändå inte ska vara 2 mm tandkräm till på borsten.
    Tycker inte nyhetsrapporteringen ska gå på det.

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-11-19 10:33

    Skulle snarare tro att tandkrämstillverkarna har lobbat bakom kulisserna, vilket är värre än att lobba för mera forskning. För forskare har oftast samma omvända tunnelseende som jag och upptäcker saker i förbifarten som inte var det egenliga forskningsmålet, se bara på penicillinets upptäcktshistoria!

    SvaraRadera
  4. Har lagstiftarna i vårt land glömt den viktiga regleringen efter normer ??Hur kan detta ha slunkit genom byråkratins finmaskiga nät??I övrigt tror jag liksom Thorsten,att det är Stomatol och liknande som ligger bak kampanjen !!Men personligen kan jag leva med deras försök att dupera..Men kanske man på barndaghemmen får nya rekomendationer ???

    SvaraRadera
  5. Finns det inte vettigare saker att forska om, vem bryr sig.
    Charlotta

    SvaraRadera