tisdag 30 november 2010

Rekordchockköldsbraskning idag.


Anders braskar som aldrig förr, och just idag inleder FN ett nytt klimatmöte i Mexico. Ja det är rätt - skam den som ger sig!
Och det är bra att det är långt, långt långt till Mexico, för bevare mig väl för resten av världen, om våra svenska självutnämnda experter i ämnet skulle komma insläntrande där!!! De vet ALLT. Med den enda lilla haken, att de vet helt olika.
Lyssna bara hur snacket går: "det totala termiska energiinnehållet",....ARGObojar visar att haven inte värms,.. satelliter visar att atmosfären inte värms,.... hur farligt är CO2-hotet,.... temperaturen plötsligt slunkit under Argobojarna och ligger i djuphaven,.... men då skulle ju havsytan stiga pga termisk utvidgning,.... det är strålningsbalans och termiskt energiinnehåll som skulle visa om CO2halten styr klimatet,..... katastrofhotdataprogrammen gör fel,..... vad betyder 0,7C i ökning globalt sedan vi gick ur den lilla istiden",... utstrålad ytenergi,... alltid kolla sina ideer med beräkningar, simuleringar och/eller experiment."

Själv blir jag bara yr av att lyssna, så jag tar hela saken med skånsk ro, che sara sara. Vad annars när växthuseffekten numera sägs vara en myt, otillförlitlig och politiskt vinklad rappakalja? Och ändå så är det "global warming" som är orsaken till att vi nu istället är på väg in i istiden.
Det enda vi okunniga kan vara helt säkra på är att "TIDEN RINNER UT!!!!"
Och det är ju ingen nyhet.
Om alla de kloka FN-delegaterna i Mexico däremot kommer underfund med att tiden INTE rinner ut, ja då är det bannemej en riktigt braskande kioskvältare.


DN DN

3 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-11-30 18:30

    Meteorologen (det ær jag i min grundutbildning) talar: det ær skillnad mellan væder ock klimat. Det kalla vædret vi just nu upplever och æven upplevde førra vinter ær lokalt, i genomsnitt har den førra vintern på norra halvklotet varit varmare æn normalt (tænk på OS i Vancouver), læs mera hær: http://pohlman.klart.se/tvivel-ett-farligt-verktyg-om-det-missbrukas/
    ock på andra stællen i klart.se !!!

    SvaraRadera
  2. Thorsten:Om du skrivit detta från Oslo,måste jag informera dig om att det du nämner"lokalt",sträcker sig just nu ned till Alperna.Hörde igår att så låg medeltemperatur för november,aldrig har uppmätts i Tyskland.Manbörjade mätningarna slutet av 1700-talet...Därtill,ämna man en långtidsprognos som ur min synpunkt,var än värre..Det kyliga och snöiga vädret består,kanske rent av in i Januari.

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-12-01 20:37

    Lokalt menas med perspektivet och betydelsen liten del av hela norra halvklotet och då är halva Europa relativt sett "lokalt" Men kallt är det här och var det på hela min resa, huvaligen!

    SvaraRadera