torsdag 25 november 2010

Marteus ute i hönsgården igen.


På nån underlig vänster försöker Ann-Charlotte Marteus på Expressen, försvarar alla medverkande i TVprogrammet "Ung och bortskämd". Att ungdomarna i programmet uppför sig som egoboostade svin och de underdåniga fjantföräldrarna som förslavade hjon, det är inte ungdomarnas fel och inte föräldrarnas heller. Nädå, Marteus vet att allt är bara "hitt-på", ett beställningsjobb gjort av en SVT-medarbetare som är en gammal och självbelåten moralist.

Och så är det förstås, jeps, vi har hört det förut i vårt sossefierade land, just det: Samhällets fel.
De stackars "ungdomarna blir ingalunda inbjudna i vuxenvärlden". Och de arma föräldrarna, som betalar, matar, städar, tvättar, ringer arbetsgivare för barnens anställningsintervju, lägger sig i, och tillrättalägger, de är bara "ett symptom på att arbets- och bostadsmarknaden är dysfunktionell."

Lyssna här Marteus, det var ingen som rullade ut röda mattan för mig och min generation (50talister) och välkomnade oss in i vuxenvärlden. Jag strävade själv, helt av egen kraft och överlevnadsinstinkt. Och kan du tänka dig, Marteus, det gjorde mina barn också, 70-och 80-talister.
Mina ord på vägen till Marteus, ta aldrig, aldrig, aldrig ifrån människan dess inneboende styrka - det är då du får lallande hjälplösa individer som i Ung och bortskämd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar