tisdag 9 november 2010

Kvällstidningarna är sen länge omsprungna!


Idag publicerar Expressen 38-åringen med namn och bild. Redan? Gäsp.
Men istället för att stå där med brallorna nere och bekräfta att bloggosfären är
Usain Bolt i jämförelse med sniglarna på tabloiderna, så försöker chefredaktör Mattson sig på märkvärdigheten att intellektualisera identifieringen av Peter Mangs.

Lyssna, om ni orkar:
"Eftersom det föreligger ett uppenbart allmänintresse av att så konkret som möjligt skildra och försöka förklara de uppmärksammade vansinnesdåden mot malmöbor; exceptionella fall som inte bara intensifierat integrationsdebatten, med improviserade ministerbesök i Malmö, utan också har fått poliser och politiker att kräva hårdare lagar.Expressen är normalt mycket restriktiv med att publicera namn och bild på misstänkta eller dömda brottslingar, och undantag görs endast då det föreligger ett uppenbart allmänintresse."

BLA-BLA-BLA-BLA-BLA-BLA-BLA!
Vicken tönt!

5 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-11-09 11:08

    Bloggosfären är blixtsnabb, ja. Men vad om det hade visat sig att fel man greps först? Skadan hade inte kunna gottgöras, så jag förstår att "gammalmedia" vilar lite på hanen med detta!

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2010-11-09 12:00

    Mycket relevant och viktigt inlägg:
    http://www.newsmill.se/artikel/2010/11/08/vi-med-aspbergers-r-inga-laserm-n

    SvaraRadera
  3. Tydligen var allmänintresset allt för svagt,när en libanesisk arab i Landskrona,slog ihjäl en äldre svensk dam på parkeringsplatsen.Eller är det rent av så,att Expressen är sååå invandrarvänlig alt. svenskfientlig ???Hursom haver varje människa som har sitt förnuft i behåll,har sedan länge insett deras politiska budskap...Fy, för den onde för sådan journalistik...

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2010-11-09 15:35

    Kolla även här:
    http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/medier/article8095068.ab

    SvaraRadera
  5. Tiden står inte stilla, vi måste hänga med. Den gamla tiden står kvar på perrongen.
    Det var igår som polisen kunde hålla på ensamrätten om brottslingar, det är omöjligt att ropa erter dåtiden. Det är bara att anpassa sig.

    SvaraRadera