lördag 20 november 2010

Härtill är jag nödd och tvungen.


Nordkorea, Kim Jong-Ils land i har störst skuld till Sverige av alla länder. Och det vill inte säga lite, det.
Skulden är på 2,6 miljarder kronor, och kommer aldrig att kunna betalas tillbaka.

Solidaritet är bra. Vi dumma konsensus-svenska skattebetalare sänker lydigt våra egna välfärdsbehov och ställer snällt upp för omjordens alla mer eller mindre rumsrena olyckskorpar.
Våra politiker har för evigt dömt oss att rädda världen.

DN

12 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-11-20 13:20

    Vi dumma konsensus-svenska skattebetalare sänker lydigt våra egna välfärdsbehov -
    Nja, EKN har väl snarast varit för lättfotad att bevilja exportkrediter för export till Nordkorea för att gynna svenska företag och därmed deras anställdas (och aktieägarnas!) välfärdsbehov.

    SvaraRadera
  2. "Det handlar om obetalda fakturor för bilar och borrutrustning från Volvo och Atlas Copco,
    levererade på 70-talet."

    Jag vet inte hur du fick det till att bli skattemiljarder som stjäls framför ögonen på oss på bekostnad av vår välfärd...

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-11-20 14:34

    Hej Anonym! Carina har rätt, dock indirekt: Välfärdsvinsten av pengar som går till obetalda leverantörsfakturor genererar välfärd för en liten del av pengarna, de som är kvar efter företagens vinst och omkostnader och som går till löner, vilka ger direkta och indirekta intäkter för samhället. Hade pengarna varit kvar i statskassan hade dom kunnat gå oavkortat till välfärden, bättre verkningsgrad alltså!

    SvaraRadera
  4. 2,5 miljarder,en spott i havet för rika sverige,
    Det är ju bara vad dom ensamkommande "barnen"
    kostar under ETT år

    SvaraRadera
  5. Nu vet man att det är Volvo transport,som fått förtroendet att forsla deras ATOMRAKETER.Har AC hjälpt dem med bergsgrottorna,där dessa dödsbringande raketer står beredda att förinta en del av jorden ???Hur kan man överhuvudtaget från EKN godkänna dessa "garantier".Naturligtvis drabbar det Sveriges skattebetalare i första hand.Företagen har ju fått ut sin vinst av oss...

    SvaraRadera
  6. Hade USA inte fört en grym handelsblockad mot landet hade ekonomin varit bättre och de hade kunnat betala av alla skulder. USA har hotat Nordkorea med kärnvapenanfall ända sedan 1950. Allt är USA.s fel. Skicka räkningen dit istället.

    SvaraRadera
  7. KIM JONG IL med familj är för stor. Måste decimeras, kanske någon lämplig epedemi föt att städa undan skiten ur landet!
    Rolle

    SvaraRadera
  8. människor som rapar "allting är USAs fel" stänger jag av, tills efter avprogrammeringen.

    Inlägget är kritiskt inte bara till dagens rapport om Nordkorea, utan menat som ett generellt beklagande över svenska prioriteringar i stort.

    SvaraRadera
  9. Det är nog helt enkelt så att 70-talet var en annan tid. Nordkorea var jämförelsevis inte alls lika efterblivet som idag. Sydkorea hade i princip en lika förfärlig diktatur. Kalla kriget var i full gång och som neutral stat var man just neutral (iaf i det här avseendet).

    Det är alltid lätt att kritisera när man vet facit.

    SvaraRadera
  10. Thorsten Schütte2010-11-20 19:49

    Jens har en poäng. Sydkorea var en brutal diktatur då och blev demokratiskt först mot slutet av åttiotalet. Och Nordkorea var då ett "normalkommunistland" som inte stack av så mycket från dom andra än...

    SvaraRadera
  11. Menar du alltså, Thorsten att det finns hopp för de arma satarna i Nordkorea?

    SvaraRadera
  12. Thorsten Schütte2010-11-21 10:24

    Nja, det fanns mera hopp på sjuttiotalet då Nordkorea och Sydkorea var mera lika, på gott och ont. En återförening då hade varit enklare (relativt sett, att de är inga tebjudningar, vet jag ju från mitt gamla hemland...). Men man ska aldrig ge upp hoppet helt, i slutändan det numera rika Kina hjälper till för att bli av med en oroshärd och flyktinggenerator som granne. USA är pank och Sydkorea kan ej bära kostnaderna själv.

    SvaraRadera