onsdag 10 november 2010

Grattis Sverige, vi, är i top of the world! Eller....


Sverige, vårt land, rankas som det allt överskådande filantropiska land i världen, enligt en helt ny rapport gjord av the Center For Global Development, the 2010 Commitment to Development Index.
Man har undersökt hur 22 "rika länder" bidrar till världens fattifaste länderna, när det gäller nyckelfrågor som, humanitär hjälp, affärsutbyte, investeringar, migration,klimat, säkerhet och teknologi, poängen justeras sen till landets storlek.Med ett poäng på 7.0 toppar Sverige enkelt och utan tvekan den 22nationer stora gruppen med Danmark som tvåa, Nederländerna som trea, Norge, Nya Zeeland, Irland, Finland, Portugal, Canada, Spanien, USA, Australien, Österrike,Tyskland, Belgien, Storbritannien, Frankrike, Italien, Grekland,Scweiz, Japan, Sydkorea.

Ja, det vore nåt att vara mallig över.
Om våra sjukförsäkringar var mänskliga och fungerade tillfredsställande, om privatsjukhusen som lever på skattebidrag betalade skatt på vinsterna i Sverige, om skolorna var i topp, om arbetslösa kunde få arbete, om polisväsendet hade råd med kompetenta chefer, om brottsligheten och gettobildningen kunde motverkas, om.......
Då skulle jag gärna öppna en flaska skumpa för Sverige, bästa förebilden i världen för utlänningar.

8 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-11-10 14:37

    Nja, dom flesta problem Du radar upp finns i varierande grad i de andra länderna också. Ibland finns det hos svenskarna ett drag där man nästan koketterar med hur illa det står till i landet. Vi har det hyfsat här, trots allt!

    SvaraRadera
  2. Hyfsat, absolut. Problemen finns också i andra länder, absolut.
    Koketterar? Ja, med att vara världens Bästa" land utåt, i den självgoda meningen.
    Trodde du liksom jag hyste en stor sårig förtvivlan över den nedmonterade sjukförsäkringen - en stor svart svensk skamfläck.

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-11-10 15:14

    Jo, Carina, Din förtvivlan över sjukförsäkringen delar jag sannerligen och jag hoppas att de mindre allianspartierna gör uppror mot M i denna fråga, gärna medtagandes MP på färden och att då då av bara farten även inför en allmän och obligatorisk arbetslöshetsförsäkring samordnat med sjukförsäkringen enligt MPs motto "en dörr in". Men genom min tyska släkt har jag lite perspektiv och kan jämföra och inser att Sverige är inte så pjåkigt, trots allt! I Tyskland fungerar visserligen det som motsvarar den svenska sjukförsäkringen, dvs sjuklönen, bättre än här. Men sjukförsäkringen i den meningen att betala vårdkostnader, den är oändligt mycket mera eländig i Tyskland än här, i praktiken ett system med första, andra och tredje klass som knappt någon begriper sig på längre.

    SvaraRadera
  4. Carina-Fina:Liksom "våra" sympatiundersökningar inför valet,finns det väl någon som betalar dessa.Frågan är bara vem som kan tjäna storkovan på sådana resultat !!!Kanske är det rent av någon,som driver gäck med hela landet.Som du skriver alla negativa sidor har utelämnats.Men man kan ju inte vara stolt över söndagskostymen,när retsen av garderoben består av lump.Sen betvivlar jag Thorstens tes,att alla andra länder har det likadant.I alla de länder jag arbetat,finns ingen motsvarighet till Sveriges "låtgå politik"I andra länder har man t.ex inte en lika givmild socialbyrå,och man begär också en motprestation av dem som ev.måste vända sig dit...Nej,som jag skrivit många gånger
    motsvarighet till naivitet,måste man söka utanför vårt jordklot...Det verkligt tråkiga är att man ända borta i östra Asien,ser vårt lilla land som en penninggruva för invandrare..Sådana "undersökningar" blir nu i praktiken,som bensin på eldsvådan...

    SvaraRadera
  5. Har haft ett litet, men dock, helvete de senaste dagarna, efter öronoperationen. Det krasar, krossar och dånar i högra örat, huvudet känns som ett EKO, där min egen andning överskuggar allt annat ljud. Fick ett visitkort med mig hem med läkarens namn på, ringde idag, efter att ha hoppats att allt skulle "gå över" i ett par dagar. Naturligtvis kom jag till en "dörrvakt", sköterskan upplyste mig om att jag får söka husläkaren, ty the honorable doctor är fullbokad till elfte januari. Men det står mig fritt att återkomma i december för att se om det finns nån tid i februari.
    Grattis.
    PS varför skriver du inte ett klokt inlägg på Nesmill, efter skandalen med Expressens vidriga och obildade sjukdomsfabuleringar? Jag skulle mycket gärna läsa och lära mig!

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2010-11-10 16:06

    Operationen har väl sannolikt som en bieffekt ändrat och höjt örats känslighet i vissa frekvensområden och för ljud som kommer från Dig själv. Jag tycker Du ska både stå på Dig och även googla runt i frågan. Har själv tinnitus sedan ett kemiskt experiment när jag var sjutton, så kan kan känna in mig något i Dina problem.
    Och debattinlägg: dom jag citerade i Newsmill och AB är ju faktiskt hyfsade, jag behöver inte göra en tårta på tårta. Har dock för några år sedan skrivit ett debattinlägg i vår lokaltidning, där jag sågade en centerpartistisk debattartikel jämnt med fotknölarna, där man använde sig av ordkombinationen "politisk autism". Och det finns mycket info att få, börja med www.autism.se !

    SvaraRadera
  7. "Politisk autism"? Så fruktansvärt dumt att uttrycka sig så.

    Min syster har som advokat arbetat med/företrätt autistiska barn och ungdomar. Några har varit "normala" i alla andra hänseenden, flertalet har dock haft fler funktionshinder. Det har handlat om familjer där man inte kan ha NÅGOT som lätt kan gå sönder, där "porslinet" är av hårdplast därför att barnen slänger tallrikarna rätt i väggen, eller bo nära andra familjer med husdjur, barn och ungdomar som behöver tillsyn 24/7. Barnens handikapp handikappar hela familjer.

    Nej, bevare mig väl för sådana imbecilla ordvändningar.

    /Öbon

    SvaraRadera
  8. Ojoj, blev konstigt uttryckt i förra inlägget. Ska vara i slutet : " ... andra familjer med husdjur. Det är barn och ungdomar som behöver tillsyn 24/7."

    /Öbon

    SvaraRadera