måndag 8 november 2010

Det går bort.


Premiärprogrammet av realityserien "Ung och bortskämd" sänds ikväll i SVT.

Curlingungdomarna, om dom är det synd.
Där räcker det nog inte för föräldrarna, som är grunden till problemet, att muta med med trisslotter. Morötter på den här nivån är svåra att hitta.

Ser på mitt lilla älskeligaste bonusbarnbarn, Tuva, 2 1/2 år, att cykeln tack och lov har vänt.Tuva kan och vill allting själv, och har alltid kunnat det.
När hon började krypa - niente grindar.
Istället satte hon sig ner på baken under trygg överinskådan av föräldrarna, "foten först" sa de och pekade på ena foten. Tuva vände sig om, kröp baklänges ner, sakta och försiktigt med foten först.
När hon var två ville hon smaka pistagemandlar (hon smakar allt, blandar lätt morfars Rågskärssill med Skegenröra), javisst, sa mor och far, gav henne några mandlar som hon själv fick pilla upp, det tog sin lilla tid med de små fingrarna, men gick till slut, och hon hade ett intressant pillerijobb - och fick dessutom i sig bara lagom mandlar.
Det är roligt att kunna själv.
Det borde vara straffbart att ta det ifrån någon.

3 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-11-08 15:38

    Det är ett mysterium att barn som i tvåårsåldern äter allt sedan regredera svårt till några få favoriter, sedan är återerövrandet av matens hela spektrum en process som tar hela livet...

    SvaraRadera
  2. Och hundar blir dansglada och spattigt lyckliga över några bruna prickar, till synes helt oaptitliga. Utom min Zlatan, en labbe som matvägrar.

    SvaraRadera
  3. Såg ni "Debatt" igår? Missade början - och har inte sett såpan heller - men jag tyckte pappan som åker hem till dottern för att städa hennes lägenhet (som han betalt) var helt barock. Han försökte påskina att om man inte curlar sina barn, älskar man dem inte ...

    Man gör dem en björntjänst om man tom, som ett exempel, klär på dem strumporna (när de är i övre tonåren). "Men hon är ju så kreativ, hon måste få utlopp för det och har inte tid att klä sig själv".

    Man tar sig för pannan. Och spyr sedan.

    /Öbon

    SvaraRadera