söndag 24 oktober 2010

Vad är det med nätterna?


I går natt vaknade jag av den lätt irriterande klåda jag haft på överarmarna i några dar, fingertopparna förnam lite små upphöjningar i huden - vad var det där? Plötsligt var jag klarvaken, gnuggade mig i ögonen och gick in i badrummet. Kontrollerade i spegeln att klådan sitter i och omkring två små födelsemärken, ett på vardera sida och känner iskylan längs ryggraden - malignt melanom! Fredagnatt, typiskt, hur ska jag nu överleva tills husläkaren öppnar på måndagmorgon????????

Lördagnatt - vaknar på småtimmarna, sitter spikrakt upp i sängen, nackhåren reser sig - BILBESIKTNINGEN!!!!!!
När var det nu, fick inte jag ett brev, när var det? Jeeezzzz, tänk om det har blivit för sent nu - hjäääälp - vad händer då????? Straff och böter????
Därför sitter jag här nu här i min ensamhet i det kolsvarta, sovande, snusande huset och googlar på "bilbesiktning".

5 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-10-24 13:19

    Hade liknande problem med att vakna på efternatten med ett kvarnhjul i huvudet. Blir för det mesta hjälp av en depåtablett Circadin på kvällen, det är naturligt sömnhormon melantonin och har inte de biverkningar och vaneskapande egenskaper som de flesta andra sömnmedel har. Kolla med Din läkare!

    SvaraRadera
  2. Nyhet för mig, tack, Thorsten!

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-10-24 18:02

    Det lustiga med denna medicin, som bevisligen hjälper mig, är att den inte faller under högkostnadsskyddet (men kräver recept). Beroendeframkallande bensodiazepiner eller stilnoct som kan få en att gå berserk däremot får man gladeligen knapra billigt. Likaså får jag betala det ofarliga glukosaminet mot begynnande artros (som framgångsrikt håller mig borta från kniven) själv, men beroendeframkallande smärtmedel som tradolan, de är subventionerade. En ding ding värld!

    SvaraRadera
  4. Världen är ding, behöver nya glasögon - 11.400:-!!!!!!!!!!!!!!
    Mer än en månadslön för somliga, är detta riktigt klokt. Du har sagt det förut, ögon och tänder hör inte till kroppen i Sverige, och jag bara undrar varför inte???

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2010-10-25 10:31

    hellre frisk och rik än sjuk och fattig, det är dagens melodi!

    SvaraRadera