måndag 4 oktober 2010

Talmansvalet hängde på en skör stråle klar.


En av ledamöterna, Vänsterpartiets Christina Larsen, missade att rösta i talmansvalet för att hon lämnade kammaren för att gå på toaletten.
Ska oppositionen nu skyllaKrístinas inkontinens eller Thomas Bodströms inkompetens?
Eller var det helt enkelt nån som låste in Stina på damtoan?
Eller var hela farsen riggad och välregisserad?
Vem vet?
Inte jag.
Vi vet ingenting nu, vi vet inget idag.
Vet vi i morgon?

8 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-10-04 15:18

    Jag blir ledsen när jag ser hur nättrollen kastar sig över henne. Vi har alla lite till mans någon gång varit i en situation där toalettbehovet krävde prio 1.
    Sedan åberopar SD att tredje blocket, alltså dom, har första tjinget på posten som andra vice talman. När MP 88 och 94 inte var del av ett regeringsunderlag, krävde det mig veterligen inte att få en vice talmanspost som representant av ett tredje, grönt block. I stället väntade man snällt tills man nu får en sådan post i kraft av sin styrka. Samma bör gälla för SD och kan inte kallas för diskriminering (mycket annat tjafs som att inte vilja sitta bredvis varandra däremot kan kallas så!).

    SvaraRadera
  2. Kanske uttrycket "vad är en piss i Missisippi?" kan passa till slut!
    /B-M

    SvaraRadera
  3. En farsartad situation, där verkligheten kräver nåt helt annat, som verkligen inbjuder till mer eller mindre elaka skämt.
    Tror dessvärre Kristina är med på själva intrigen. Sån dålig timing har ingen människa.
    Tror att människor med verkliga urinläckageproblem nog hade gått på toa INNAN omröstningen, för att vara på den säkra sidan.

    SvaraRadera
  4. Talmansvalet var en fars, helt rätt men inte på grund av en kissande vänsterledamot utan på grund av Jimmies spel för gallerierna. Hela mörkandet av SD:s ställningstagande och förslaget att andre talmannen skulle hämtas från SD syftade bara till en sak: att ge SD publicitet. Och det fick partiet. Media äter ur hans hand, hur smutsig den än är. Hur fint uppkammat hår han än har kan han inte dölja den skinnskalle i bomberjacka han en gång var.

    SvaraRadera
  5. Det verkar som om Ture blint svalt hela mediabilden och ser spöken mitt på dan.

    SvaraRadera
  6. Heder åt de unga riksdagsledamöter som tänker driva sin och sitt resp partis politik, oberoende av om någon från "motståndarlägret" tänker rösta på dem. Det känns som om de just nu står fria från intriger (fast det gör de kanske inte).
    Nu har jag inga namn i huvet, men jag tänker på en kvinnlig socialdemokrat och en manlig moderat, tillika bänkkamrat med en sd:are.

    /Öbon

    SvaraRadera
  7. Ps, ja, Thorsten, det ÄR larvigt att vägra hälsa på folk eller sitta bredvid dem.

    /Öbon

    SvaraRadera
  8. Biskop Brask på sin tid,biskop Brunne i nutid...Förvånande att en kyrkligt sett,så välutbildad theolog,tar ett så djupt bad i politiken.Inte bara att hon bekänner sig till Sossarna,nu går hon också extrema vänsterns ärende från en predikstol !!! Om hon "därtill var nöd och tvungen" får framtiden utvisa.Men från mina båda ögon sett,en eklat av grövsta slag.Än värre när man betänker hur kommunister i alla länder,missbrukat och våldfört sig på kyrkans grundelement.
    Men vad har detta med Ch.Larsen att göra ??? Jo,min teori är att de båda möttes på den mest lämpliga platsen,när omröstningen skedde !!Kanske rent av smidde planer för mötet på Sergels Torg ??

    SvaraRadera