söndag 3 oktober 2010

Sverige, ett nytt apartheidsamhälle.


Helsingborgs Dagblad skriver idag:

"Jasmina flyttade från krigets Bosnien till trygga Sverige där hennes pappa redan bodde och arbetade. Då var Jasmina Mustafa nio år och flytten var inte lätt, trots kriget. Familjen tvingades lämna hemmet, djuren och sitt land.
Först bodde de i Småland. Nu har Jasmina bott över tolv år i Landskrona och trivs. Men när hon för några år sedan valde att börja bära slöja blev det... kallare.

– Jag märker hur de tittar på mig. Folk som tidigare pratade glatt med mig avslutar idag snabbt samtalet. När jag försökte få praktikplats där jag haft det tidigare så fanns det plötsligt inga möjligheter och kvinnan som jag fungerade så bra med förra gången reagerade väldigt starkt på min slöja.
– Men jag är ju samma person nu som då, det skulle de märka om de såg mig i stället för bara slöjan."

Hmmmmm, Jasmina flyttar till fria trygga Sverige och väljer att börja bära slöja här.
Trots alla svårigheter hon då själv utsätter sig för.........
Och så säger hon sig vara samma person, och det skulle alla SE om de inte bara SÅG slöjan.
Ja. Så är det onekligen, vi är ju inte utrustade med röntgenblick.
Och vad drar Jasmina för slutsaser av sin egen analys?

Jamina Mustafa minns hur hennes pappa berättade att Sverige var ett fritt land för muslimer.
Det är det inte längre.


Inte för de som röstade på svertigedemokraterna heller. De är fritt hatobjekt.

Ömsesidigt Hat är mycket tydligt i vårt nya polariserade svenska apartheidsamhälle.

2 kommentarer:

  1. Varför får inte svensken säga "vad sitt hjärta" säger - Då är man rassist!
    Jag har många vänner som är invandrare, bra eller dåliga spelar ingen roll. Det finns även många svenska ruttna ägg. Det Sverigedemokraterna säger är att varför ska "jag" ta pengar av min egen ficka och finansiera folk som inte ens har varit med och hjälpt till att bygga upp detta sköna Sverige som vi lever i idag. Sedan finner jag en sak mycket konstigt. Jag har varit på ca 10 olika arbetsplatser i mitt liv och på samtliga platser så pratas det om invandrarpolitiken. Men så fort det sänds ett inslag i media så finns det aldrig någon som kan stå för det man känner eller sagt. Att SD har rötter i "fientliga klubbar" är kanske sant men sluta blunda för allt som händer och sker. Ett exempel är bara att titta på vad som hände i helgen både före och efter fotbollsmatchen mellan Hif och Gais. Alla dessa skattepengar som både polis och skadegörelse kostar. Jag vet att det inte har någon med invandrare att göra men SD har ju även en punkt där som dom vill genomföra, dvs kriminalvården. Det man kan uppfatta svenskarna som är "Vi har ju det ganska bra i Sverige ändå". Sluta med det och säg vad ni har på hjärtat.

    Från en besviken före detta Helsingborgsbo!

    SvaraRadera
  2. Re:Anonym f.d. Hbg-bo
    Ett tydligt exempel på en "Schwedische doppelmoral",som man ibland som utlandsvensk,får sig till del.Just att kunna stå rakryggad och erkänna brister,likaväl som att kunna bära beröm.Man får också lära sig att ta seden dit man kommer...Detta har vissa grupper av dessa "nysvenska"inte vetskap om.Jasmina ovan skulle liksom,de som kallas "pappnäsor"i Köln, kunna fira karneval (femte årstiden) fr.o.m 11-11-varje år,klockan 11,11 inledds denna.Först på ask-onsdag (ascher-mittwoch) avslutas den...Här kan man bära valfri klädsel, och alla dansar och har kul...Ett kostnadsfritt råd,som många av dessa mumier skulle kunna utnyttja!!!

    SvaraRadera