onsdag 6 oktober 2010

Payback-time.


Kallelse till mammografi kommer regelbundet och gör mig glad, som ett slags kvitto på den skatt jag betalat sen jag slutade skolan.
Så nu var det dags igen, satt på golvet och målade, och hade färg nästan överallt då jag kom på två saker samtidigt. Det ena var Riksdagens högtidliga öppnande på TV, och det andra att mammografitiden närmade sig med höghastighet. TVn på på högsta volym och in i duschen, dörren öppen så att jag kunde höra den obegripligt förfärliga musiken och vår kungs mycket välbalanserade tal. På med bodylotion och iväg.
Det hör till saken att jag reagerar starkt på dramatiska dofter, inte så att jag är allergisk eller astmatisk, men jag får kväljningar och tung huvudvärk, därför är mina bodylotions milda, lätta och tvåldoftande, men när jag kommer infarande på mammografimottagningen så tittar sköterskan barskt på mig och säger:
-Inte läst kallelsen va?
Hm?
-Du doftar, det står på kallelsen att man inte får dofta.
Skyldig, har läst datumet och inte allt det finstilta, så nu får jag sitta i sjukhusets skamvrå och inte med de andra kvinnorna. Och för att jag ska lära mig att läsa det finstilta, så släpper de in 5 - 6 andra kvinnor före mig.
Man måste lära sig att veta hut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar