torsdag 28 oktober 2010

Now we are talking!


Läs mitt inlägg från igår om Breznjevs insikt att för att vinna fred i Afghanistan och lyssna sen på Expressen idag: "Ryska trupper kan vara på väg tillbaka till Afghanistan. Nato och Ryssland har inlett en dialog om ett samarbete."
USA och Ryssland går tillsammans för att skapa världsfred, vad är detta - en lyckodag för alla fredsälskare?
Ring Kina så har ni snart den halvmiljon soldater som behövs för att utrota talibanväldet med dess medeltida sharialagar och ondskedom.

Aftonbladet

6 kommentarer:

  1. Islamistiska fronten som de svenska soldaterna slåss för förespråkar och tillämpar ju också sharialagar.

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2010-10-28 10:53

    Kina lär nog vara svårflörtad. Och Ryssland: ska dom skicka värnpliktiga som då inte bara tvingas in i den pennalistiska ryska armén där många rekryter dyker under redan i fredstid utan då också behöver riskera livet i (och, med tanke på veteranernas situation i Ryssland även efter) Afghanistan? För USA och väst kräver en signifikant upptappning av insatsen många värvningsofficerare med oljat munväder i fattigkvarteren...

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schutte:
    Skulle det vara värre med värnpliktiga än legosoldater?

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2010-10-28 14:08

    Ja, för värnpliktiga har inte haft något val att inte bli Kanonenfutter! Om man har en värnpliktsarmé kan staten till nöds åkalla en moralisk rätt att tvinga värnpliktiga att försvara sitt eget land mot en invasion, men knappast att skicka dom utomlands. Detta måste vara baserat på fri vilja och helst inte heller på rekrytering av "frivilliga" som p g a sin ekonomiska situation i praktiken inte har något val. Detta gäller i stor omfattning rekryteringen till USAs armé!

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schutte:
    Så det är omoraliskt att skicka folk utomlands?

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2010-10-28 20:40

    Ja, om det är mot deras vilja!

    SvaraRadera