torsdag 28 oktober 2010

DNME gillar mobbing och utfrysning.


Med hänvisning till skrönor och "råttan i pizzan"-historier skrev DNME en kommentar till att han anser att Nobel-losern gör rätt som inte bjuder in SD.
Jag ställde mig igen frågande till utfrysningen och då kom detta svar:

Anonym sa... "Åkesson blir inte portad, han är bara inte inbjuden. Nobelstiftelsen är en privat stiftelse, festen är en privat fest och det är ingen allmän rättighet att få gå på den.

Men det är ju bekvämt för SD att få fortsätta vara den som känner sig utfryst, att få vara den där martyren, särskilt i en ickefråga som denna.
Då kan de slippa få sin budgetmotion noggrant granskad. Då kanske vissa skulle börja fundera om de där 78 miljarderna som spenderas på invandring under en en budgetperiod verkligen stämmer. Det är som med ett troll, med mer dagsljus syns alltfler sprickor.

Ang SD:s bruna förflutna. Så värst långt tillbaka sträcker det sig inte. Johan Henriksson, medlem i SD i Fagersta och innehavare av SD:s ena mandat där, var aktiv i vit makt-gruppen Fagersta Fria Nationalister för två år sedan. De sysslade mest med att sprida propaganda för nazistiska Svenska Motståndsrörelsen och Info-14.

Alla sd-are är inte nazister eller rasister, det påstår jag inte. Men det finns rätt många som har sådana värderingar och jag har inte sett att SD ens försökt städa ut dem."

Mitt svar till anonym:
"Som jag skrev i inlägget, Sohlman "får bjuda vem han vill", precis som barnen i skolan har "rätt" att bjuda alla utom en på kalaset, precis som firmafester har "rätt" att bjuda alla utonm en arbetskamrat. Men vi tolererar inte att barn gör så mot varandra, inte vuxna heller. Men du tolererar, ja, tom förordar mobbing och omoralisk fientlighet.
Jag har inte forskat i SD historia, jag bildar min uppfattning på vad Åkesson och hans parti säger och gör i riksdagen. Och om man som du lägger ut förstoringsglas på ett parti och letar efter avarter, så tror jag att du kan hitta såna i alla partier, ja, lite överallt faktiskt.
Men sen gör du en märklig tankevurpa. Det är "bekvämt" för SD att SD inte blir bjudna på festen, för då blir de martyrer och slipper få sin budget granskad. Som om de själva timat och sett till att Sohlman inte bjöd dem på festen.....!!!!!!! Hur tänkte du där?
Du skriver "jag har inte sett att SD ens försökt städa ut dem". (nazistspökena och rasistspökena), och vet du vad anonym, jag tror att du inte vill se det heller."

23 kommentarer:

  1. Ska man inte bedöma de andra partierna efter deras bakgrund också?
    Moderaterna var ju t.ex. emot allmän rösträtt, emot kvinnlig rösträtt, för nazisterna osv.
    Folkpartiet var för fascistregimen i Spanien och för Pinochets diktatur.
    Socialdemokraterna var emot en rättighetskatalog i grundlagsform.

    osv osv

    SvaraRadera
  2. PV, ibland blixtrar det till om dig!

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-10-28 11:18

    Centerpartiet vurmade för "Blut und Boden". Egentligen klarar sig bara MP och KD hyfsat, mindre av eget förtjänst, mera p g a sin relativa "ungdom", även om inte heller dessa partier är befriade från kufer, sådana är vi människor och våra organisationer.
    Det viktiga för ett parti är en ödmjuk attityd och en förbehållslös beredskap till skelettstädning i garderoberna. Ibland sker den, som hos V, enligt metoden två steg fram (C H Hermansson, G Schyman och ett steg tillbaka (L Werner, L Ohly).

    SvaraRadera
  4. När jag var riksdagskandidat till Junilistan, förskräcktes jag av hur många extremt udda personer som, av skilda skäl, kände sig kallade till en framtida politisk karriär.

    SvaraRadera
  5. SD gör skillnad på folk och folk här och nu.
    Idag, år 2010, utmålar SD varenda muslim som synonym med militant islamist och fundamentalist. Det är som att påstå att alla kristna, alla vanliga svenska kyrkobesökare, som lika fanatiska som den amerikanska kristna högern, som mördar abortläkare.

    Se skillnaden på det historiska arvet och nutiden! Jimmie Åkesson och hans vänner är rasister. Här och nu!

    SvaraRadera
  6. Jag har missat detta, var står det?

    SvaraRadera
  7. Kolla Åkessons debattartikel i Aftonbladet i oktober förra året.

    SvaraRadera
  8. http://krassman-inyourface.blogspot.com/2010/10/vem-f-n-vagar-bjuda-jimmie-pa-fest.html

    SvaraRadera
  9. SD utmålar möjligtvis ut ISLAM som det största hotet mot västvärlden och där ingår som alla vet Sverige. Att du endast läst Aftonbladets rubrik på Åkessons inlägg i debatten gör dig endast till en större lögnare eller förvirrad sk. antirasist/kommunist.
    I Tyskland har debatten tom kommit längre ifall integrationen lyckas eller ej....tittade på tysk TV igår kväll och där hävdade deras fd riksbankschef att muslimer är svårare/omöjliga att integrera. Hard fact! En annan toppolitiker ville stoppa all invandring från icke västliga länder. Men alla vi som tycker så(i Sverige) är ju som bekant rasister......häpp!

    /HellBoy

    SvaraRadera
  10. http://www.dn.se/debatt/sverigedemokraterna-ar-en-ortodox-minoritetsgrupp-1.1023989

    SvaraRadera
  11. Torsten Schutte:
    Kd stödde ju folkmordet i Rwanda, ända tills USA gick med på att kalla det folkmord.

    Hellboy:
    Det var inte så länge sedan som man i Tyskland påstod samma sak om judendomen.

    SvaraRadera
  12. HellBoy: det är så lätt att utmåla SD:s kritiker som förvirrade kommunister. Jag är varken det ena eller det andra.

    profanum vulgus: tack!

    SvaraRadera
  13. Thorsten Schütte2010-10-28 13:54

    Tvivlar på att KD stödde folkmordet, men dom hörde säkert till den stora skaran av dom (nåsta alla av oss, om man är ärlig) som för sent insåg allvaret i situationen. Det som spökade alltför långe i de flestas huvuden (om man överhuvudtaget brydde sig) var att man länge ansåg Tutsis vara en överklass som hade hand om handeln mm och förtryckte majoritetsbefolkningen Hutus. I verkligheten är Hutus och Tutsis mest en efterhanskonstruktion av kolonialmakten Belgien som helt enkelt räknade den minoritet som ägde mera än det nödvändigatse som tutsi, resten klassades som hutu. Sedan rekryterades kolonialmaktens kollaboratörer mest från "tutsis" vilket gjorde att det efter befrielsen mest satt tutsi i maktpositioner, vilket ökande majoritetsbefolkningens ressentiments mot dem som grupp och sedan utnyttjades när en hutu blev president för att elda upp massorna.
    Det finns vissa paralleller mellan tutsis i Rwanda, kinesiska minoriteter i fjärran östern, indierna i östra och södra Afrika, armenierna i Turkiet och judarna i Europa: ofta som affärsmen, bankirer o s v tacksamma offer för misstänkliggörandet genom en förment förtryckt majoritetsbefolkning. Här finns alltså en gemensam nämnare för många (dock inte alla) folkmord!

    SvaraRadera
  14. Bara för att kritiken av ISLAM påminner vissa människor om vad judarna i Tyskland fick utstå på 30-talet innbär inte med automatik att muslimerna skall gasas i Sverige 2010,oder?
    Tycker detta jämförande endast är ett sätt att kväsa debatten och kritiken av en religion (som inte bara är en religion). Tycker ni muslimkramare att ISLAM är anpassningsbar med det västerländska samhället? Välkomnar ni även Sharialagar som lär komma i framtiden om den muslimska invandringen fortsätter som tidigare?

    /HellBoy

    SvaraRadera
  15. Thorsten Schütte2010-10-28 15:17

    Nja, att dra alla muslimer över en kam är ungefär samma sak som att tro att alla kristna är livetsordare eller opus dei bröder!

    SvaraRadera
  16. Thorsten Schutte:
    Nej, Kd stödde folkmordet helt öppet och är fortfarande med i den kristdemokratiska internationalen som betalade för att sända ner franska präster som uppviglade mot tutsierna. Rwanda är ett mycket gammalt kristet projekt för att skapa ett kristet prästrike i centrala afrika för att ha som missionsbas.
    FRP var en delvis socialistisk och framförallt sekulär gerilla som bestod av till huvuddel tutsier och som slogs mot den kristna teokratin.
    De kristna svarade med folkmordet. Folkmordets metoder och omfattning var känt hela tiden på grund av FN-styrkan på plats och då särskilt den Kanadensiska översten som ledde den.
    USA vägrade dock att tillåta FN att gå in och stoppa folkmordet, eftersom man stödde (tillsammans med Kristdemokratiska internationalen och bland annat Kd) de som utförde det.

    SvaraRadera
  17. Hellboy:
    Det beror väl mest på att kritiken mot den religionen är identisk med kritiken av den där andra religionen på 20-30-talen.

    Anser du att judendom eller kristendom är mer anpassningsbart med det västerländska samhället?
    Välkomnar du mosaisk lag?

    SvaraRadera
  18. Skräcken för fundamentalistiska islamister är ju helt och hållet självförvållad, deras obeskrivliga hat mot alla oss orena, deras kamp för världsherravälde, självmordsbombare och terror är ju inte nåt vi förknippar med livets ord eller opusdeibröder.
    Givetvis får under inga omständigheter alla muslimer drabbas av denna panik.
    Men att tiga, är det att samtycka?

    SvaraRadera
  19. Thorsten Schütte2010-10-28 22:15

    Tja, fanatiska högerkristna mördar personal från abortkliniker i USA, inkvisitionen och protestantiska häxbrännares framfart är historiska fakta, en fanatisk judisk bosättare massakrerade en massa palestinier i Hebron, en hinduistisk lynchmobb rev en moské i Indien, listan kan tyvärr göras lång och vilken religion missbrukas mest på vilken plats beror mera på sociala, etniska och politiska omständigheter än på religionen i fråga. Religionen förstärker både människans bästa och sämsta sidor.

    SvaraRadera
  20. Men ingen religion (mer än Islam)"goes nuts worldwide" över en karikatyr som föreställer deras profet.

    /HellBoy

    SvaraRadera
  21. Hellboy:
    Så när kristna för krig i Irak och mördar 10% av befolkningen och driver 20% på flykt samtidigt som några muslimer demonstrerar mot karikatyrer, då är det muslimerna du blir rädd för?

    SvaraRadera
  22. Jag tycker religionsdebatterna verkar gått i stå, då ni alltid vevar på med hemmagjorda religionsvetenskapliga teser i ämnet. Här kommer för ovanlighetens skull lite obestridliga fakta. De muslimer som slagit sig ned i vårt land, är säkert omedvetna om att de flesta inhemska medborgarna i Sverige följer delar av koranens suralagar utan att ha hotats eller via konvertering. I den 38:e lagen står bl.a att vi otrogna skall kastas i helvetet, och inte ens helvetets innevånare kommer att välkomna oss. I vårt land står eldbegängelsen för c:a 70% av alla begravningar. Denna lilla ovidkommande belysning berör åtminstone det fundamentala. Konklusion: När du som muslim ser en otrogen svensk – bjud på ett leende, ty då det eviga livets stora show börjar, får de flesta svenskar inga biljetter till första raden. T.o.m. via döden planerar vi omedvetet för andras bästa. Otack är världens lön.

    SvaraRadera
  23. Det är knappast ett korståg som utspelar sig i Irak. Dessutom är de olika muslimska inriktningarna i Irak duktiga på att ha ihjäl varandra...
    Rädsla är fel ord i detta sammanhang däremot tycker jag att det svenska samhället förändras för snabbt och i negativ riktning ifall vi fortsätter med massinvandring från speciellt MENA-länder.

    /HellBoy

    SvaraRadera