fredag 8 oktober 2010

Idag kan vaaaaad som helst hända!!!!!!


När norrmännen ska dela ut fredspriset.
Jag tror jag duckar bakom soffan, blundar och håller för öronen tills det är över.
DN SvD

8 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-10-08 10:19

    Håller med om att fredspriset är det mest knepiga Nobelpriset att dela ut och att det i eftertankens kranka blekhet ibland kan verka mindre lyckat. Men det finns ett ännu knepigare pris: Varje 10/12 hörs ett mullrande ljud från Alfred Nobels grav, där han roterar i sin kista när Riksbankens pris i ekonomi till Alfred Nobels minne delas ut samtidigt med nobelpriser till riktiga vetenskapsmän och en lysande författare, under den falska flaggan ”Nobelpriset i ekonomi”!

    SvaraRadera
  2. Har aldrig tänkt på det förut!

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-10-08 10:52

    Då ser Du, hur effektivt man lyckats med att segla under falsk flagg, en verklig varumärkessnyltning. Se även det här om ekonomer:
    http://pohlman.klart.se/om-vader-vore-ekonomi/

    SvaraRadera
  4. Tror att Liu Xianbo fär det för sina förtjänster...

    SvaraRadera
  5. Den gode Pohlman var som vanligt mitt i prick. Saknar honom, tack för tipset!

    SvaraRadera
  6. Jag värdesätter nog det sk alternativa nobelpriset mer än nobelpriset i fred, som brukar gå till olika organisationer som på olika sätt arbetar för fred och välstånd. För som ni påpekar, den norska kommittén väljer ganska underligt ibland.

    Däremot tycker jag att ekonomipriset (som ändå borde delas ut i ett annat sammanhang) kan vara intressant. T ex förra årets pristagare, som visade att det lönar sig att vara solidarisk.

    /Öbon

    SvaraRadera
  7. Ojdå, jag ser nu att jag skrivit lite baklänges. Jag menar såklart att det alternativa nobelpriset (som inte heter så, utan något annat, som jag glömt - Carina-Fina, jag löser mängder med korsord, men jag är glömsk i alla fall), brukar gå till olika organisationer.

    /Öbon

    SvaraRadera
  8. Säkert bara för att du är mitt i den mest aktiva föräldraperioden, det blir bättre när man får möjlighet att fokusera på en sak åt gången. Men jag skyller allt på höghastighetssamhället!

    SvaraRadera