måndag 11 oktober 2010

Att polisen har mage!


"KVINNOR GÅ INTE UT SJÄLVA!"
Först attackerades en 23-årig kvinna på en innergård. En kvart senare våldtogs en 64-åring i närheten. Och i går kväll skakades Örebro av ännu ett kvinnoöverfall.

Vaddå, lever vi på 1000-talet? Har ingenting hänt sen dess, vad hände med kvinnofrid? Det var 1250 som lagen om kvinnofrid var en av Sveriges första - kom igen nu!!
Poliserna har ett jobb att göra, det är att se till att det är säkert i vårt samhälle.
Också för kvinnor.
Lägg inte det ansvaret på oss!

Expressen

13 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-10-11 15:32

    En obehaglig detalj vid dessa fall är att allt fler män ser sig mera eller mindre tvungna att DNA-testa sig för att bevisa sin oskuld. Egentligen ska man inte behöva bevisa sin osluld i ett rättssamhälle!

    SvaraRadera
  2. Javisst, samma gäller pedofiler. Alltid riktigt obehagligt när en hel grupp måste känna sig utpekade.
    Jag avundas varken kvinnorna eller övriga män i Örebro. Skräcken gör att allt just nu kan te sig misstänkt.

    SvaraRadera
  3. Varför går man inte ut med ett signalement,på åtminstone den ena av dem?? För månader sedan läste jag i FRIA NYHETER,att en neger i ålder kring 25 år,söktes..Finns det sååå många i denna lilla stad,som passar in??För jag utgår från att man vet mer.!!Men det är tydligen viktigare att skydda brottslingen än offret i vårt moderna samhälle.Sak samma var det med den pedofil som härjade i Sthlm,för en tid sedan..Varför inte öppet,be allmänheten om tipps,genom ett klart och tydligt signalement ??

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2010-10-11 21:52

    Ponera att de bor hundra unga svarta män i Örebro och en av dom är misstänkt. Ett signalement skulle förvandla livet för dom resterande 99 oskyldiga till ett veritabelt helvete!

    SvaraRadera
  5. Ponera att pga av att polisen/media inte går ut med signalement lyckas våldtäcktsmannen begå ytterligare övergrepp...vad skall vi då kalla dessa offers liv, Thorsten? Tänkte inte på det..
    You snooze, you loose!
    /HenrikP.

    SvaraRadera
  6. Hur vet man att det är en "neger"? För att det stått i Fria Nyheter? Hur trovärdig är den som källa?

    SvaraRadera
  7. Ser nu att signalementet är en LJUSHYAD man i 25-årsåldern, 170-175 cm lång. Hur passar det in i Månssons värld?

    SvaraRadera
  8. Självklart ska man gå ut med signalemente, ett KLART och tydligt sådant. Här gäller det att skydda kvinnor från brutala överfall och trauman för livet.
    Vit, svart, gul eller röd, spelar ingen roll, gärningsmannen måste gripas. Tyvärr kommer oskyldiga att känna sig utpekade som grupp. Men det finns inget annat alternastiv.

    SvaraRadera
  9. Re:Anonym
    Innan du skriver en hastig kommentar,v.g. läs vad jag skrivit."En av dem" står tydligt,då det tycks finnas två sexbrottslingar i lilla Örebro.
    Vad gäller FRIA NYHETER,har dessa hittills gett bättre och framför allt rakare uppgifter, än den s.k. PK-pressen....Dessutom tror jag längden i detta fall spelar mindre roll..Vad jag fäster mig vid är hans bostadsort i en källare !!
    Samt att han tydligen tillsammans med en "kompis" el.familjemedlem misstänks !!!Inte precis vad som är vanligt för en svensk förbrytare.Dessutom tycks han sakna arbete !!!

    SvaraRadera
  10. Finns det klara och tydliga signalement? Jag är blond och blåögd och ser ut som folk gör mest. Ändå har jag blivit beskriven som "kunde vara syster till Olivia Newton-John" (nej, nej, jag är inte lik henne ett dugg) eller som en kopia av någons kusin i USA. Vid koll av foto, har jag inte kunnat se den minsta lilla likhet, annat än att jag är kvinna, liksom den amerikanska kusinen.

    Eller de gånger då jag fått en beskrivning på någons nye manlige vän, "han ser ut som Michael Douglas!" Hur då, har jag undrat när jag blivit presenterad.

    Att gå ut med ett signalement som är oftast väldigt vagt, t ex ungefärlig längd, ålder, hårfärg, kroppsbyggnad och få bra träffar, är svårt. Det finns alltid folk som genast tycker att signalementet stämmer exakt med hur farbror Kalle ser ut, eller den där grannen högst upp i huset, eller busschauffören.

    Men det har funnits tillfällen det stämt ganska bra. Har för mig att Juha Valjakkala greps efter att hans signalement hade gått ut och någon hade känt igen honom.

    Nu är en man gripen i Örebro.

    /Öbon

    SvaraRadera
  11. Är det så här vi vill ha det?

    http://karlskoga-kuriren.se/nyheter/lanet/1.978762-pekades-ut-som-den-gripne

    SvaraRadera
  12. Thorsten Schütte2010-10-12 13:36

    Hej sista Anonym: Det är precis sånt jag ryggar tillbaka för, korsningen av pöbeln och nätet, nätmobben!

    SvaraRadera
  13. Oj, senaste "anonym" var jag, fast jag glömde skriva ut "Öbon".

    /Öbon

    SvaraRadera