onsdag 27 oktober 2010

Årets loser, Sohlman skämmer ut hela Sverige med sina DDR-fasoner.


"Sverige på väg bli ett DDR-samhälle”
Rubriken lånar jag från DN idag, tycker att den passar bättre och bättre och bättre, vilket jag konstaterar med vämjelig avsmak, rysningar och skräck.

Ett politiskt parti i Sverige stängs ute från debatter,från konferenser, skymfas i svenska kyrkan och stängs nu ute från Nobelfesten.
Lite senkommet samhällsansvar av den främlingsfientlige VDn, må jag säga, med tanke på tidigare inbjudna ambassadörer och andra företrädare för länder med minst sagt tveksam politik. Men i Sverige blommar hyckleriet, alla "Gillar olika" och gör sen allt för att utesluta människor med annan åsikt. Det befängda beslutet säger mer om Michael Solhlmans och Nobelstiftelsens värdegrund än om SD.

"Vi är en privat stiftelse och får bjuda vem vi vill!" säger Nobelstiftelsens VD Michael Sohlman malligt och lyfter på sin stiffa upperlip, och begriper inte ens att de själva stoltserar med ett eget djupt odemokratiska beteende.
SD är valda in i riksdagen vid ett demokratiskt val. Fler väljare röstade på dem än Kristdemokraterna och Stalinkramarna-V.

Och eftersom vi svenskar i själ och hjärta är demokrater, men också oftast häller på en under-dog, så kommer Jimmie Åkesson att bli en vinnare av den här utfrysninge, som ju också gör Sohlman till årets loser.
SvD Helsingborgsdagblad GP

11 kommentarer:

  1. Klockren analys! Synd att våra journalister inte har samma analytiska förmåga. SD lär få över 10% i nästa val. Redan i år fick de drygt 13% i skolvalet, 2014 kommer den generationen att få rösta medan vaneväljare i S och M faller bort kontinuerligt iom åldern..

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2010-10-27 16:16

    Jag citerar min kommentar på P4s hemsida:
    "Jag begriper inte varför man hela tiden på detta sätt hjälper SD att få en martyrroll. Bemöt SD knallhårt i den politiska debatten, men särbehandlar deras företrädare inte!"

    SvaraRadera
  3. Lägg märke till att Bagdad-Ohly får komma!!!!!

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2010-10-27 16:30

    Om han kommer. Han nobbade ju bröllopet i somras...

    SvaraRadera
  5. För 14 år sedan gav SD-ledningen order om att medlemmarna inte längre fick bära sina naziuniformer och hakkors offentligt. Det gick fortfarande bra på privata tillställningar och ute i skogen.

    Dessa tycker du nu ska sitta brevid Reinfelt och Kungen?

    Ska vi kanske bjuda in Kim Jong Il också? Han kommer ju från "Demokratiska republiken Korea" så han måste väl vara en trevlig prick.

    SvaraRadera
  6. DNME: Hur många ggr skall du ochandra upprepa den lögn du här framför ??? Tror du att lögnen blir till sanning till slut? Detta PK-beslut att utestänga en partiledare från Nobelmiddagen är ren och skär mobbning och kommer förhoppningsvis att vara ytterligare ett exempel på "skjuta sig i foten".

    /HellBoy

    SvaraRadera
  7. DNME: var får du dina lögner ifrån?

    SvaraRadera
  8. DNME, jag har aldrig sett eller hört talas om det du påstår.
    Kan du stå för att dagens SD kan förknippas med dina allvarliga beskyllningar? Det är ryktesspridning som din som är en allvarlig fara för vår demokrati.

    SvaraRadera
  9. Carina, jag säger bara (håll i Dig nu tjejen, för nu blir min tunga SVART) fy fan vilken skön & sanslöst kaxig blogg Du har. Jag bara dör av lycka när jag upptäcker Dina spetsiga armbågar & Din feminint dejliga sopkvast!

    Jag har ingen aning om vad Du står för rent politiskt, och struntar ärligt talat i vilket. Jag blev lycklig över att det finns fler än jag som anser att rak kommunikation, i kombination med nedrustning av både Jante & Luther = ÄGER (nu tog jag mig en frihet att sno ett lite snofsigare valputtryck, men gud förlåte, Du fattar Carina).

    Agneta, Österlen

    SvaraRadera
  10. Agneta, Österlen, var där? Har all min gamla släkt i Ravlunda, Kivik, Stora Herrestad, Köpingebro, Ystad (de flesta finns inte med oss längre desvärre).
    Ja det spelar ingen roll, Du gjorde i alla fall min dag, ha-ha-ha!
    Kul med en själsfrände, och det förvånar givetvis inte att du kommer från Skåne, där nära kontinenten och granne med Danmark finns frisk luft och människor med civilkurage, tack!

    SvaraRadera
  11. Åkesson blir inte portad, han är bara inte inbjuden. Nobelstiftelsen är en privat stiftelse, festen är en privat fest och det är ingen allmän rättighet att få gå på den.

    Men det är ju bekvämt för SD att få fortsätta vara den som känner sig utfryst, att få vara den där martyren, särskilt i en ickefråga som denna.
    Då kan de slippa få sin budgetmotion noggrant granskad. Då kanske vissa skulle börja fundera om de där 78 miljarderna som spenderas på invandring under en en budgetperiod verkligen stämmer. Det är som med ett troll, med mer dagsljus syns alltfler sprickor.

    Ang SD:s bruna förflutna. Så värst långt tillbaka sträcker det sig inte. Johan Henriksson, medlem i SD i Fagersta och innehavare av SD:s ena mandat där, var aktiv i vit makt-gruppen Fagersta Fria Nationalister för två år sedan. De sysslade mest med att sprida propaganda för nazistiska Svenska Motståndsrörelsen och Info-14.

    Alla sd-are är inte nazister eller rasister, det påstår jag inte. Men det finns rätt många som har sådana värderingar och jag har inte sett att SD ens försökt städa ut dem.

    SvaraRadera