torsdag 7 oktober 2010

Ansvar???



En allvarlig läcka har inträffat i en aluminiumfabrik i Ungern. Myndigheterna uppger att minst tre personer har omkommit och över hundra skadats.
Många av de skadade lider av frät- eller ögonskador. Minst åtta av dem har fått svåra skador.
Utsläppet i Ungern är större (i volym) än senaste oljeutsläppet i Mexikanska bukten av BP. Ungerska regeringen är fullständigt handlingsförlamad och har ingen plan för att begränsa katastrofen. Människor och djur kommer att lida många många år längs Donau.
Nu har jag googlat på "aluminiumfabrik Ungern" för att försöka få namn och ägare på ansvarsskyldiga och har hittat så många sidor sedan den 5 oct, men NADA.
I mexikanska golfen tog det noll sekunder innan BP var utpekat.
Varför upplyses inte om vem som ska ställas till svars. Vem ska avkrävas ekonomiskt ansvar?Märkligt.

4 kommentarer:

  1. Carina-Fina:Ägarna är "högstående kommunister" från Sovejts ockupationstid" Enl.Ungerns President, skedde en inspektion för 14 dagar sedan..Allt var då OK,enl honom !!Totalt har "företaget" endast en försäkring som täcker skador upp till 40 miljoner Euro.Därför söker man nu från ungerskt håll hjälp med EU-fonder.Expertis på sådana giftutsläpp är redan framme.(utländska experter)Men skadan som skett har gjort c:a 40 kvardratkilometers omkrets obeboligt,i åtskilliga årtionden...Allt enl.de nyhetsändningar jag tittat på från ARD.

    SvaraRadera
  2. Tack för info Lars, som jag sökt febrilt.
    Detta är storgangsters, varför hängs de inte ut som BP gjorde?????

    SvaraRadera
  3. Carina-Fina:Din sista fråga...Kanske p.g.a ägarförhållandet !! För övrigt vore nog en rapportering av en sådan enorm miljöskandal,för kvällspressens läsare mer intressant än "sympatiundersökningar" kring SD.Men jag är ju inte den som avgör,vad som skall publiceras...
    Dessutom är som bekant allt en prioriteringsfråga.

    SvaraRadera
  4. Detta är resultatet av en vänsterregering som inte tar tillräckligt ansvar. Finns med största sannolikhet fler liknande "tickande bomber" i de forna öst-länderna.

    Och så undrar folk varför man ska undvika rödgröna röran...

    SvaraRadera