fredag 17 september 2010

Vulgärt och motbjudande lågt.


Det finns ingenting i världen som får mig att må så uppriktigt ont som andra människora lidande och utsatthet. Och jag är varm anhängare av att whistle-blowa, öppna ögonen och få ansvariga att vakna. Därför också kritisk mot att svårt sjuka nu har drabbats av alliansens hårda nypor i sjukförsäkringen. Däremot kan jag se och förstå ATT något måste göras mot den S-attityd som rådde typ - "jag lever på bidrag, nån annan får jobba och betala."
Alliansen borde snabbt som ögat förhindra varenda felaktigt beslut, och rätta till.
Men.
Att som Aftonbladet nu använda dessa människors desperation för att exploatera och visa upp som slagträ i den politiska valspurten.
Det är ingenting annat än cyniskt och vedervärdigt motbjudande.

3 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-09-17 17:25

    Det som ger hopp är att även alliansföreträdare känner ett gnagande dåligt samvete för vad dom har ställt till med:
    http://www.varldenidag.se/index.php?option=com_content&task=view&id=8602&Itemid=29
    Det jag hoppas på att det efter valet, oberoende av resultatet, tillsätts en blocköverskridande snabbutredning av sjukförsäkringen med syftet att återhumanisera den utan att ge upp ambitionen att få dom människor som kan arbeta heltid eller deltid, i linje med "försörjningslinjen" som beskrivs i
    http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.326004-forsorjningslinjen-ett-battre-alternativ

    SvaraRadera
  2. Håller med dig. Resfeber?

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-09-17 18:22

    Nja, det är mest packandet jag ska ta itu med efter en stärkande kvällspromenad som känns måttligt roande. Och sedan är flygbussarna Västerås-ARN så glesa på lördagar och söndagar att jag måste ta taxi, vilket gissningsvis kostar min arbetsgivare ungefär lika mycket som flygbiljetten. Sjukt!

    SvaraRadera