fredag 10 september 2010

Ska vi ses och borra och spika lite, tjejer?


Öbon skriver på sin blogg idag: "Man kan åka till den lokala byggmarknaden och mingla runt bland fnissiga kvinnor i olika åldrar, gärna med ett glas bubbel i handen. Byggmarknaden, hade tänkt till och kommit fram till att kvinnor är den nya marknaden. Lika köpstarka som männen, men kanske med en viss rädsla för att hålla i en hammare eller en såg."
Nya friska grepp i könsneutralitetens tecken, inbjudningar till kvinnliga tävlingar på Byggmarknaden!!
Öbon verkar veta vad som gäller i verktygsbranschen, själv har jag komplex sedan min far konstaterat, och för allom förkunnat, att jag från tidig barndom faktiskt har tummen mitt i hand.
Eller som han sa,-"den äldsta systern är dum i huvet men praktisk, den yngsta systern har huvet på skaft men tummen sitter fanimej mitt i näven".
Vad var det nu det där om självuppfyllande profetior!?!
Hur som helst jag skulle garanterat blivit evenemangets pajas, eller laughing stock, som de säger over there!
Men man måste kunna skratta åt och med sig själv - det gör jag gärna!

2 kommentarer:

  1. Pratade med en av arrangörerna dagen efter, tillika en medförälder i åttaåringens klass (min ö är som sagt liten). Det hade kommit närmare 100 pers, alla hade haft jättekul och alla tävlade. Men (jumbo-)priset togs nog av en 75-årig dam som när hon skulle slå i sin spik, tog väääääldigt lång tid på sig och slog med små nätta slag. Hon behövde nog över 50 slag (!) för att få i spiken. Kön bakom henne växte och växte och växte. Hon brydde sig inte.
    De som kaxade sig mest, var de mer eller mindre professionella (en och annan kvinnlig snickare finns ändå), som tyckte att de borde ha fått ta med sig sina egna hammare :-).
    Förutom tävlandet, kunde man prata med leverantörer, även kvinnor kan behöva snickarbyxor, lära sig spackla, lägga bud på utställningsbadrum (en köpare fick tag på ett 50 000-kronorsbadrum för 6 000:-!) osv osv.

    Men tro inte, Carina-Fina, att du hade varit kvällens pajas, det var vi allihopa. Och nästa gång ska jag stå först i kön till grävskopan! :-)

    /Öbon

    SvaraRadera
  2. Hääärligt, heja långsamma damen! Tror vi alla behöver vara mycket mer pajasar!

    SvaraRadera