tisdag 14 september 2010

Så gulligt!


I eftermiddag besöker de moderata ministrarna Anders Borg och Carl Bildt Landskrona, den kommun som hade flest SD-väljare i förra kommunalvalet. I ett valmöte på Rådhustorget tänker de bland annat prata om hur Sveriges förmåga att hantera kriser skulle påverkas av en valframgång för Sverigedemokraterna.

I Landskrona bor min mamma, 78 år,hon har sett sin älskade stad förändras från en fridsam idyll intill vackra Öresund, till ett brutalt och brottshärjat gettosamhälle som hon varken känner igen sig själv i eller vågar gå ut i.För många här är varje dag en kamp i rädsla och social misär.
Nu, några få dagar före valet, kommer de moderata Stockholmsfarbröderna, som själva bor i fashionabla idyller, dit för att på några minuter berätta för de drabbade invånarna om hur de EGENTLIGEN bör tackla sina långvariga politiska problem.

Det är rätt provocerande.

4 kommentarer:

  1. Nu tycker du kanske att jag är riktigt petimätrig, men jag vet inte Katrineholm, Anders Borgs hemort, kan räknas som särskilt fashionabelt. Men visst, Karlavägen är det enligt de flesta måttstockar.

    Jag förstår dock din känsla av att det kan "passa nu" med besök i Landskrona, med ett par dagar kvar till valet, att du tycker att staden är övergiven av regering och riksdag. Det är inte ditt inlägg som sådant jag kommenterar.

    /Öbon

    SvaraRadera
  2. Men samtidigt är det också modigt, att våga sätta sin fot i denna stad!! Själv ryser jag, när
    jag vid tillfällen, passerar förbi på motorvägen.Det gamla Landskrona,som Siv Malmqvist sjunger om,finns inte längre.Samtidigt är jag glad, att min gamle vän redaktören Henninges,slapp uppleva sina drömmars stad,i det skick den i dag befinner sig.
    Läste på morgonen att de "två tunga loken" Mona & Fredrik föredrar säkra platser.Mona i Malmö,Fredrik i Djursholmområdet..Har alltid haft en känsla av, att medhåll stärker förtroendet,även om det kommer från partikamrater.Bortsett från allt detta politikerprat.Du kan vara glad i dag Carina,eftersom vi fått in första riktiga höststormen i vårt landskap.Du som sitter på baksidan har ju lääää.

    SvaraRadera
  3. Öbon,att få leva i den stilsamma naturnära idyllen som vår duktige finansminister lever i får nog många Landskronabor betrakta som, om än inte fashionabel, så otrolig lyx.

    SvaraRadera
  4. Lars, påminn mig inte! Hela min uppväxt ter sig nu i efterhand som en ständig cykeltur i den skånska motvinden.
    Här skiner en glad sol, och imorse sprang jag slingan med min Zorro, labben som har tydliga missbrukstendenser. Han skulle förnedra sig totalt för en bit hundgodis, totalt addicted till allt som går att äta. Hade han varit människa tror jag han varit knarkare.

    SvaraRadera