lördag 18 september 2010

rektorn vid Lunds universitet- ledare i Wallströms lilla fanclub?



Margot Wallström har tackat ja till att bli ordförande för Lunds universitet. Hon tillträder när hennes uppdrag inom FN, som ansvarig för arbetet mot sexuellt våld i väpnade konflikter, tar slut i februari 2012.

Margot Wallstrom som saknar akademisk utbilding fick därför inte jobbet som Europas miljominister. En "kompromiss" gjorde henne istället till Europas demokratiminister. Under Wallströms tid som kommissionär under Barrosso hade hon bland annat ansvar för kommunikationsstrategi,hennes uppgift var att öka intresset och engagemenget för EU bland medborgarna. Det gick sådär, valdeltagandet på 43% var det sämsta någonsin......

Undrar sa flundra varför rektor Per Eriksson anser Wallström vara kompetent att leda ett universitet utan dokumenterade akademiska meriter? Undrar sa flundra hur han kan veta idag 2010, att den bästa kandidaten för jobbet om två år redan diskvalificerar alla andra.

12 kommentarer:

  1. Jag tror inte hon gått gymnasiet heller. Men hon är ju KVINNA och FEMINIST!

    SvaraRadera
  2. Genusforskarna på LU lär korka upp kampanjen. Lär bli rejäla anslag framöver.

    SvaraRadera
  3. Det här måste vara ett skämt !

    SvaraRadera
  4. Löjets skimmer lyser över bloggens visade missunsamhet och avund...Felaktigheter staplade på varandra för att förminska en mycket kompetent och framgångsrik persons liv. Lycka till i livet som dödgrävare.

    SvaraRadera
  5. Tror väl närmast att det är ett politiskt grundat beslut.Kanske rent av samma parti.Eller
    skapas så stora kunskaper i Bryssel??Hur som haver, ett löjets skimmer över det hela....Som en anonym vokabulärt väljer.

    SvaraRadera
  6. Jag tycker snarare själva politiseringen av våra universitet, där jag hört att cirka 70 % av styrelserna är fulla med avdankade gamla (s) politiker är det största problemet. Borde inte dessa platser innehas av framstående akademiker, forskare och näringslivstoppar? En-två politiker kan man väl leva med, men mer än hälften?

    SvaraRadera
  7. Hon har väl bra sett till att skaffa en anledning för att komma hem och ta över rodret från Sahlin, lagom till nästa val -genomskinnligt, eller vad?!

    SvaraRadera
  8. Det är ett skrattretande dåligt val!
    Redan vid rektorns tillträde höjdes röster om att han som pingstvän antagligen hade osunda värderingar. Uppenbarligen är Per Eriksson inte bara en religiös extremist, han är dessutom en riktig sosse. Socialdemokratin är en ideologi för enkelt folk som konsekvent motarbetar och försämrar akademikerna, vars intressen rektorn borde bevaka.

    Margot Wallström har inget annat än sosse-politiska meriter på sitt CV. Valet är ett hugg i ryggen på universitetet. Alla berörda måste protestera mot valet och rektorn. Ingen socialism på mitt universitet!

    Lämna era protester direkt till rektorn, eller rektorsämbetet:
    E-post: rektor@rektor.lu.se
    Telefon: 046-222 70 01

    SvaraRadera
  9. Jag vet säckert att hon inte var färdig med gymnasiet

    SvaraRadera
  10. Tack för info anonym, ska genast maila och protestera.
    Pingstvän OCH sosse? Så rektorns meriter rimmar väl med Margots........
    OBS jag är inte avundsjuk anonym 4, bara uppriktigt förbluffad på hur långt somliga kan komma på i princip ingenting.

    SvaraRadera
  11. http://www.youtube.com/watch?v=Cvcdsj3ZWkg

    Här kan ni se Wallströms syn på demokrati. Dessa "demokrater"...

    SvaraRadera
  12. Nej. Alliansen måste stoppa detta. Håll avdankade politiker utanför Lunds universitet. Universitetsledningen måste gör om och göra rätt och söka någon högt meriterad akademiker till det viktiga uppdraget.

    SvaraRadera