måndag 6 september 2010

mi-mi-mi...do re mi faaaa..mimim-mimimi-mi,


Björn övar.
För 42 år sedan blev mannen i mitt liv invald i en killklubb, dessa goda vänner träffas sedan dess en gång i månaden och firar årsmöte, kräftfest och jular tillsammans. Eftersom man ville hålla antalet hanterbart så fanns det några grabbs som inte passerade nålsögat, och som då tog skeden i vacker hand och startade sin egen klubb.
Denna andra killklubb har nu bjudit Björns klubb på festeri i Frankrike i slutet av september. Det har planerats och köpts flygbiljetter för ett helt år sedan. Och jag har i mitt stilla sinne bett för att Frankrike ska stå kvar, efter besöket av dessa numera lätt grånade herrar men med samma blick för galenskaper.
Så för en månad sen kom ett mail med påbud, alla skulle delas in i grupper om fyra och öva in ett revynummer, med så crazy attribut som möjligt! Björn tappade lusten, hade svårt att se sig själv spralla runt i svarta nylonstrumpor framför den rått garvande publiken, men ja, ja, man får väl ställa upp.....
I förra veckan var det inspirationsmöte med Björns tre revykompisar, och sen dess är det minsann annat ljud i skällan. Björn har tagit på sig den grandiosa solo-rollen, han sprutar texter ur sig, sjunger, harklar sig, rimmar och sjunger igen, av hjärtats lust. Utklädseln han hittat är så vild och tokig att det naturligtvis kommer att bli stående ovationer, för en man, som inte är sämre än att han kan ändra sig!

1 kommentar: