måndag 13 september 2010

Jag är stolt.



En kristen missionsskola brändes av en upprepad muslimsk folkmassa i indiska Kashmir på måndagen, som protest på att en idiot hade tänkt bränna Koranen i USA.
Stolt över att tillhöra laget som kan nå varandra, till och med nutcases, med "diplomati" och dialog.

12 kommentarer:

  1. Muslimerna för dialog så länge de är i minoritet. Muhammed, islams profet, slöt ett tioårigt fredsavtal med mekkanerna eftersom de var i numerärt underläge. Två år senare anföll Muhammed och hans huliganer Mekka och intog staden. Varför gick det så lätt? Jo, mekkanerna trodde ju att Muhammed menade allvar med sitt tioåriga fredsavtal...Man kan inte ha dialog med någon som ljuger en rakt upp i ansiktet. Historien visar detta och framtiden kommer också att visa detta. Om du menar allvar med dina ord om öppenhet, ärlighet osv. så borde du väl vara intresserad av Sanningen?

    SvaraRadera
  2. Självklart är jag intresserad av Sanningen, Peter Dobermann, det sorgliga är dock att det finns flera.

    SvaraRadera
  3. Är muslimer utvecklingsstörda?
    Vad är grejen?
    Jag blir alldeles villrådig.

    Pappan

    SvaraRadera
  4. För många generationer av kusinäktenskap och en religion som leder till masspsykos.

    SvaraRadera
  5. Carina-Fina; på vilket sätt finns det fler sanningar? Skalar man av alla handlingar kommer man fram till en sanning. Personer som du, som flummar runt med multipla sanningar, tenderar alltför ofta att sluta analysera händelser eftersom det finns "fler" sanningar och man väljer att stanna vid den sanning som passar ens livssyn.

    Det är en verklighetsfrånvänd filosofi som tyvärr är alldeles för vanlig numera. Sanningen är att kristna demonstranter rev ut sidor från Koranen. Sanningen är att den proportionella responsen på detta var att tända eld på en kyrka. Dessa två faktum är obestridliga; allting annat är endast dina och mina åsikter i denna fråga.

    Jag tycker att muslimerna reaktion som tände eld på en kyrka är lika proportionell som USA:s reaktioner i Irak och Afghanistan, om än det var på en större skala.

    Jag tycker att bägge reaktionerna är oproportionella. Gör du det?

    SvaraRadera
  6. Vad är det med dem? Kunde de inte bara nöjt sig med att bränna en flagga eller ett par biblar? Nej man skulle prompt vara värre och bränna en kristen skola. Om det inte vore så tragiskt så skulle man kunna se det som att det är sandlådenivå på repressalierna, men dumheterna har ju tyvärr eskalerat till helt orimliga proprortioner. Var i de heliga böckerna lär man ut kritiskt tänkande kan man ju fråga sig? Om det fortsätter såhär så tror jag tyvärr att vi får se en allt större polarisering mellan världsåskådningarna och det lär smälla lite här och var. Ju mer konflikter och attentat och ju närmare oss dessa kommer (som t.ex. attackerna mot Vilks, Westergaard, Theo van Gogh och som det förefaller nu senast bombmannen i Köpenhamn) desto mer kommer kommer polariseringen att öka. Problemet är att när den polariseringen nått tillräckligt långt så uteblir dialogen och synsätten blir svartvita och det är då som oskyldiga kommer i kläm. Om sedan valet förenklat framställs som att vi antingen ska välja mellan vårt relativt öppna, sekulära och jämställda samhällsskick som vi haft här och att ha det som i t.ex. Afganistan så tror jag situationen har gått för långt och jag befarar vi får se en slags modern Reconquista. En dhimmifiering av västvärlden kan ju inte fungera i det långa loppet.

    SvaraRadera
  7. Klokt talat. Typ mycket, anonym!

    SvaraRadera
  8. Bogdan, naturligtvis finns det bara en Sanning för mig. Inget flum här inte. Dessvärre finns de dom som hävdar en annan sak än min sanning, och säger att deras sanning är enda sanningen.
    Vilket är då sanningen?
    Skitjobbig filosofi, erkänns, när min sanning nu är bäst i hela världen!

    SvaraRadera
  9. Bogdan Dobondi, om man bortser från att folk dog i muslimernas galna demonstrationer så är det fortfarande stor skillnad i att bränna en bok och att bränna en kristen skola. För det första så är en bok en liten skitsak som kostar en bråkdel av ett hus, för det andra så lovar jag att de som bränner och river sönder koraner oftast har köpt och äger koranen i fråga, muslimerna förstörde någon annans egendom.
    En proportionerlig handling vore om amerikaner brände tex det där muslimska centret som ska byggas. Om du inte kan se det så är du visserligen indeed öppen för "flera sanningar" men totalt stängd för logik.

    SvaraRadera
  10. om koranerna och skolan altså, det där om 9/11 och kriget var faktiskt en hyfsad jämförelse i oproportionerliga reaktioner.

    SvaraRadera
  11. Anonym: Det finns inte någon proportionalitetsprincip eller någon gyllene regel i islam. Det är en av de viktigaste skillnaderna mellan islam och de andra stora religionerna. Det finns inte någon regel som säger att man ska behandla andra som man vill bli behandlad själv.

    De enda liknande regler som finns gör tydliga åtskillnader mellan muslimer och icke-muslimer och är inget som lämnas till "alternativa sanningar" eller tolkningsfrågor. Muslimer ska med andra ord till viss mån behandla _varandra_ med respekt - övriga ska hålla käft, lyda muslimen och absolut inte förvänta sig någon respekt eller omtanke tillbaka.

    Om det nu skulle rubba ens tredjevärldenglorifierande världsbild för mycket att faktiskt läsa i koranen och haditherna och ta reda på detta, så framgår det ju faktiskt även tydligt genom muslimers agerande.

    Å ena sidan ser vi vilda muslimska pöblar bränna västerländska flaggor och andra symboler. Å andra sidan kräver samma människor att vi icke-muslimer minsann inte ska bränna koraner. Hyckleri så det försår? Ja för en västerlänning, men det är helt i linje med deras moralsyn.

    SvaraRadera
  12. Oskar, du sätter fingret på en världslig problematik, som borde tåla helt vidöppen diskussion.

    SvaraRadera