måndag 20 september 2010

Besinna er, cooola ner er, vanlig mänsklig sans!


- "Vi vill visa att vi inte vill ha rasism i riksdagen", säger 10000 människor som protesterar mot.....? De som av fri vilja röstat på nånting annat?
"Demokratin är hotad" sa en kvinna. Rasism....? Tror de verkligen på riktigt att Sverige skulle låta rasism ta plats i vår politik?
Fast det är ju precis tvärtom. Det är ju just det här som är demokrati.
Hur vi ska hantera den parlamentariska situationen?
Avvakta, lita på statsministern.
OBS Finansmarknaden är inte alls lika orolig som de hysteriska svenskarna.
Kommentarer:
1.Surgubben,Jag undrar hur många av dem som läst SD's partiprogram och skulle kunna motivera sitt ogillande med mer än några emotionella slagord.

2. Tobbe, Hur hög invandring måste man anse att vi borde ha för att inte riskera att vara rasist? Räcker det med de nivåer vi har idag eller bör man anse alla jordens 6 miljarder människor fritt ska få bosätta sig här om de önskar? Snälla och fina ickerasister, upplys mig så att jag inte riskerar att vara rasist.

5 kommentarer:

  1. Hörde på "Ring P1" igår. Det ringde en kille, han sa "jag är själv invandrare" och från Grekland. "Jag röstade på SD, för att jag inte gillar kommunister och för att invandrarfrågan behöver tas upp"! "SD är inte rasistiskt" och vi är många invandrare som röstar på SD"!

    Men SD behöver bli lite mera "rumsrena" och inte kalla Mona Sahlin för en "katastrof", så kanske de övriga partierna börjar att lyssna.

    Lars Ohly visade sitt rätta jag, i ilskans röda vrede! Han började prata i gammal kommunisktisk anda "kära kamrater, högervinden blåser inte bara i Sverige, utan i hela Europa"! "Kamrater, vi måste ta till icke parlamentariska åtgärder" KAMRATER!!........bevare oss!
    Han fick inte folkets röst, t.o.m. SD blev större än honom.

    Svenska folket har talat och en del politikter svarar med ilska mot ett nytt parti som kommit in. Har själv inte röstat på SD, men är det inte dags att ta reda på vad "folk" pratar om i stugorna?
    /B-M

    SvaraRadera
  2. Re:Anonym B-M
    Instämmer i dina åsikter,trots att jag som bekant tillhör SD.Varför tror du då, att en gammal avdankad Centerpartist,går ut och engagerar sig i en valrörelse på sin ålders höst?? Jo jag har flera barnbarn och ser framför mig, de skuggsidor i vårt land, som växer sig allt större, i allt snabbare takt !! Stämmer man inte i bäcken,blir det till slut en flod, som blir alltför svår att bemästra.Därför förvånas jag av att "vår" statsminister, nu söker få en av sina forna fiender MP, att ansluta sig till sin politiska agenda..

    SvaraRadera
  3. Ja, jag förstår dej Lars. Och, jag tror inte att SD:s avsikter är rasistiska, även om jag tror att dom möjligen kan ha personer med mörka sympatier i sitt parti, kanske dags att städa där.
    Jag vill inte heller att våra flickor skall bli tvungna att i en framtid bära niqab eller burka.
    Vi skall vara rädda om våra fina Svenska traditioner, vårt fundament. Att bli "mångkulturell" behöver inte betyda att vi måste göra avkall på vårt kulturarv! Det vägrar jag.
    Men skräms av en tanke i mitt huvud, tänk om vi skulle bli tvungna att fly till ett muslimskt land, skulle vi vara beredda på att ta till oss deras traditioner? Förmodligen skulle vi bli tvingade...
    Måtte en sådan dag aldrig komma!
    /B-M

    SvaraRadera
  4. Re:Anonym B-M
    Jo,du har rätt i dina antagande vad beträffar,det förflutna inom partiet..Men kan du ge mig ditt ord på,att det inte finns avvikande i de s.k demokratiska ?Tror inte hellre, att våra grundideer speciellt skiljer sig milvis åt.
    Men det som irriterat mig under den smutsiga valkampanj som gått till ända,är att en demokratiskt vald statsminister, går ut med hätska utfall och hotelser. (en dommedag inom samhälle och vår ekonomi)Har man en statsmannamässig image,skall man inte låta sig förblindas av en pöbelhop.Men framför allt ge uttryck för sitt eget partiprogram,och undvika sådana snedtramp till dagisnivå...De väljare han kan omvända med sådana metoder,kan man vara utan i varje parti,utom möjligen i Ohlys.

    SvaraRadera
  5. Jo, så sant! Politikerna skall inte ondgöra sej över oss som valt! Tycker dom borde rannsaka sej och sina visioner!
    Än en gång, "folket har talat"!
    Ja, det finns säkert mörka sidor i alla partier, det är jag övertygad om!
    /B-M

    SvaraRadera