onsdag 25 augusti 2010

Warning, warning, warning - alla ungdomar!


I Danmark har man gjort en stor KRAM-undersökning (Kost, Rökning, Alkohol och Motion) som ger klara bevis för hur mycket det betyder att gå regelbundet till tandläkaren. Hoppar man över kontrollerna så är risken stor att tappa tänderna redan vid 50årsåldern. Även om tänderna SER vackra och fina ut visar inte konsekvenserna sig förrän långt senare, och då kan det vara för sent.
Min mamma har tjatat livet ur mig, jag har tjatat livet ur mina pojkar, det måste till. För detta kan komma som en chock för er alla unga - men ni är inte odödliga, och tänderna sitter inte där och blänker helt av sig själv till 90årsdagen.

5 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-08-25 15:27

    Det bästa sättet att få folk att bry sig mera om sina tänder är att flytta dom in i kroppen i stället för bredvid. Då har alla råd med det. Vad är det för skillnad mellan en inflammerad tå och en inflammerad tand? In med tänderna under sjukvårdens högkostnadsskydd, då slipper dom bli klassmarkörer!

    SvaraRadera
  2. Det vore en valfråga det!

    SvaraRadera
  3. Inte konstigt att ungdomar och studerande inte går till tandläkaren, man har inte råd..600 kr för 10 min undersökning? Tänk om man hade den tim pennigen... Varför ska det vara så dyrt att gå till tandläkaren?

    SvaraRadera
  4. Håller med, helt och fullt, anonym. Det är verkligen alldeles för dyrt för en livsnödvändighet. Tycker fortfarande att det vore en supervalfråga. Det verkar ju finnas miljarder att dela ut, men om detta är det märkligt tyst.
    Om jag var ung idag skulle jag nog ändå försöka så gott det går att gneta undan till tandläkaren. Det blir billigast så, i längden.

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2010-08-30 19:10

    Ett steg åt rätt håll:
    http://nyheter24.se/maktkamp24/452433-rodgrona-gratis-tandvard-for-dig-under-24-ar

    SvaraRadera