onsdag 18 augusti 2010

Ikväll har Hawkeye och jag njutit en underbar sensommarkväll


med kräftor, utan alla älskade fåglaläten - för sjöfåglarna har alla redan lämnat oss, men alldeles alldeles ljummet och vinsdtilla.
Hawkeye är min man kräftfascisten, som det normalt åligger att kontrollera att ingen V-Ä-L-J-E-R kräfta ur skålen, utan artigt tar den översta (- även om den är minst och saknar klor), samt att man äter upp ALLT befintligt kött på de illröda delikatesserna. Inte bara stjärten.
Men med mig? No worry, jag sörplar och slaskar och suger och njuter med hela kroppen, tills bara ett magert skelett finns kvar på tallriken.
Det kan vara därför som Björn friade till mig.
Lyckades också idag finalemento lösa ett av orden i korsordet som jag suttit fast med ett par dar; "Liten på polis", - - -, tre bokstäver. Hmmmmm, vad har poliserna för småsaker? Sooom jag grubblat och tuggat på pennstumpen.
Jamen,visst när tioöringen trillade ner var det självklart; K U T, sälunge (=liten på pol-is).
Har också gått och smålett åt en scen ur dokumentären igår om SD.
Lena Sundström befann sig i ett "problemområde" i Kristianstad, hon traskade trappa upp och ner med sin kameraman och ville ställa en fråga om problem med boendet. När de skånska grannarna öppnade dörren frågade Lena först alla: -Har ni problem med asbest? Nää, svarade alla direkt och sanningsenligt. Därefter: -Har ni problem med invandrare? Då blev svaren mera skruvade, besvärade och tveksamma.
Detta skulle då i Sundströms värld leda i bevis att skåningar ÄR rasister och främlingsfientliga.
Och om frågan hade gällt tonåringar, barn, missbrukare, homosexuella, pensionärer, stockholmare.
Vad hade det då bevisat.
Det skulle jag vilja att Lena Sundström svarade på.

1 kommentar:

  1. Jag måste se denna dokumentär. Är som Kristianstadbo mycket nyfiken på vad Lena ( som är fd Kristianstadbo)kategoriserat som "problemområde". Läser för närvarande hennes bok. Återkommer med åsikter om den. Ser i ärlighetens namn mer fram emot Igelkottens elegans som ligger och lockar vid sidan om boken om de precis som skåningarna (enligt författarinnan) främlingsfientliga danskjävlarna......

    SvaraRadera