tisdag 24 augusti 2010

Har du nån idol?



Minns när jag var liten, det fanns så många människor jag såg upp till, kusin Cai-Ingvar, moster Ruth och faster Hilda, och sen i uppväxten likadant. Väggarna tapetserades med idolbilder och det kryllade av tjejer och killar som jag betraktade som idoler.De kunde sjunga, dansa, var vackra, tuffa, snälla, duktiga på ett eller annat sätt.
Under de intensiva och lyckliga åren med småbarn hade jag fullt upp och tänkte aldrig på idoler.
Sen kom det några år när jag hade en administrativ ledarskapsroll på jobbet, och på olika team-buildings och kick-offer förekom då och då frågan om förebilder i livet. Alla tänkte till, koncentrerade sig och försökte komma med så genomtänkta förslag som möjligt. Mandela kom ALLTID upp, och en chef i företaget som nån ville smöra för. Men sen var det stopp. Alla skruvade på sig, men nä, det var helt enkelt inte så många kvar i ens vuxna liv som faktiskt kunde kvala in som idoler. För många, många år sen beundrade jag själv Amelia Adamo för hennes driv, kraft och pricksäkra entreprenörskap, men nu har jag mest en känsla av att hon är en sorgligt empatistörd narcissist med yberhybris.
Så nu väljer jag istället mina förebilder bland dem som är raka, modiga, står fast vid sina ideal och har stort civilkurage.
Idag kvalade in en insändarskribent i DN, som hette Louise Christiansson, läs nästa blogg!

5 kommentarer:

  1. Ja, jag har ett par idoler, båda fiktiva. Först Muminmamman, som ser även osynliga barn och vet hur de ska bli synliga igen. Dessutom bara älskar jag hennes känsla av total trygghet, att med sin handväska kan man lösa livets alla problem.

    Så är även Mamma Mu min idol. Hon är en ko, men det hindrar inte henne från att cykla, dansa balett, dyka i från bryggan ... för henne finns inga begränsningar.

    Jo, nu kom jag på en verklig person som jag beundrar. Joanna Hagströms på livsvinst.se Hon har gjort en otrolig viktresa, från 145 kg 65! Med sin hemsida och blogg inspirerar hon massor med runda och trinda.

    /Öbon

    SvaraRadera
  2. Hm, undrar om inte Joanna Hagström är en Mamma Mu i verkliga livet ;-)

    /Öbon

    SvaraRadera
  3. I första kommentaren föll ett par ord bort, ska vara "... från 145 kg till 65 kg" såklart.

    /Öbon

    SvaraRadera
  4. Vilka fina idoler, Öbon. Får jag låna dem av dig?

    SvaraRadera
  5. Självklart!

    /Öbon

    SvaraRadera